Излязоха предварителни резултати за нашата схема на лечение, тя е

...
Излязоха предварителни резултати за нашата схема на лечение, тя е
Коментари Харесай

Акад. Ваньо Митев, бивш ректор на МУ-София, пред “Труд”: Близо 5 пъти пада смъртността от COVID-19, ако се взима бромхескин и колхицин

Излязоха предварителни резултати за нашата скица на лекуване, тя е ефикасна и коства жълти стотинки, споделя експертът
Трите медикамента - бромхексин, колхицин и химекромон, са ключът към сполучливото лечение на COVID-19. Тази своя теза акад. Ваньо Митев пази повече от две години. В голям брой изявления в “Труд” той е разказвал за триумфите на тази терапия против ковид, а през днешния ден към този момент има и научни доказателства, които демонстрират черно на бяло какво се случва с пациентите, които взимат трите препарата. На базата на 320 здравни досиета от разнообразни лечебни заведения, подлежащи на лесна инспекция, ние констатирахме 4,72 пъти понижена смъртност при заболели третирани с тройната композиция, заяви акад. Митев пред “Труд”.
Проблемът с тази терапия не е различен, а ниската є цена, която ще подразни доста ползи, сподели още той, тъй като тя е стотици пъти по-евтина от тази с хапчета като Molnupiravir (Lagevrio) и по-сполучливия Paxlovid с цени над 500 $.

Готови са предварителните резултати от изследванията на лечението с бромхексин, колхицин и химекромон и те демонстрират, че смъртността от COVID-19 пада пет пъти, в случай че тя се ползва на заболели с ковид. Фактите увенчават с триумф напъните на акад. Ваньо Митев за намирането на ефикасно лекуване против болестта.

Резултатите са въз основата на 320 приети в болница заболели, заяви експертът пред “Труд”. “Терапията при всички е общоприета (кортикостероиди, антикоагуланти, ремдесевир, О2 и т. н.) за 242 пациенти от контролната група от две лечебни заведения и група от 78 заболели, третирани в допълнение с инхалаторен бромхексин, колхицин и химекромон. Смъртността при 100 заболели - контрола в едната болница е 18%, при 142 заболели - контрола в друга болница, е 18,3%. При 78-те, третирани също така и с трите медикамента, смъртността е 3,84%, което е 4,72 пъти по-ниска!”, обясни акад. Митев.



В поредност материали “Труд” разгласява детайлности за лечението, която предлага акад. Ваньо Митев.

По думите му занапред ще продължи подробен разбор на данните по тежест на заболяване, лабораторни и генетични резултати и т. н. “Важно е, обаче, това 4,72 пъти понижение на смъртността при групата на “трите медикамента”, защото признатите заболели са съпоставими по тежест на болестта. От COVID-19 до 18.07.2022 година са умряли 37 301 пациенти. Ако екстраполираме тези данни, при лекуването с “трите медикамента”, смъртността би трябвало да падне на 7094! А в случай че тези пациенти са почнали да вземат инхалаторен бромхексин и колхицин амбулаторно, то и тази численост би трябвало да намалее фрапантно. И всичко това с тези извънредно евтини медикаменти”, безапелационен бе той.

Той напомня, че предлага профилактика с бромхексин или неговия дериват амброксол в продължение най-малко на месец, потреблението на инхалаторен бромхексин и колхицин при амбулаторно лекуване и инхалаторен бромхексин, колхицин и химекромон при болнично лекуване на COVID-19.

“Бромхексинът инхибира (блокира) проникването на вируса в клетката, колхицинът инхибира молекулен комплекс, наименуван NLRP3 инфламазома, която при хиперактивиране, предизвиква т. н. Цитокинова стихия, основна причина за смъртността при COVID-19. Химекромонът блокира синтеза на хиалуронова киселина, която е мощно хидроскопична (една молукела от нея свързва 1000 молекули вода) и в случай че проникне в алвеолите предизвиква т. н. Хиалуронова стихия и болните умират, освен това бързо, сходно на удавените. Хиалуроновата стихия се улеснява от нарасналите равнища на брадикинин (Брадикининова буря), хормон, който има мощен съдоразширяващ резултат и е нараснал при COVID-19. Съдоразширяването (вазодилатация) улеснява проникването на хиалуронова киселина в белодробните алвеоли. Това е теоритичната база на нашето лечение”, обясни акад. Митев.

Историята на медикаментите

Има много проучвания за резултата на бромхексина и още повече за този на колхицина. “Проблемът с бромхексинът е методът на приложение. Когато се дава във тип на таблетки, насищането се реализира постепенно, а през това време вирусът вилнее. Когато, обаче се приложи инхалаторно (колкото по-рано, толкоз по-добре), бромхексинът има незабравим резултат. Таблетната му форма е ефикасна при профилактика, само че би трябвало да се взема най-малко 2 седмици. Що се отнася до колхицинa, десетките клинични проучвания и научни публикации употребяват ниски дози, оптимално до 2 мг натоварваща доза първия ден и подържащи дози от 1 или 0.5 мг. Нашата формула е [0.5мг на 10 кг тегло] - 0.5мг натоварваща доза, само че не повече от 5 мг на ден, подържащата е половината от натоварващата. Например, 100 кг субект ще получи 4.5 мг първия ден (което прави 9 таблетки по 0.5 мг), като първите 3 ще пие през 1 час, останалите се разпределят отмерено до 24 часа. Прилаган амбулаторно, колхицинът предотвратява Цитокиновата бура, надлежно затрудненията и хоспитализациите”, изясни акад. Митев.

По-високи дози

Специалистът споделя, че колхицинът има стеснен лечебен показател, което значи, че би трябвало да се внимава за предозиране и взаимоотношението на този медикамент с други, които могат да удължат и засилят токсичния му резултат. “Това е известно от дълго време и разказано в съпътстващите листовки и редица изявления. Всичко е отрова, всичко е лекарство; едното и другото се дефинира от дозата”, тази мисъл от XVI век на Парацелз е фармацевтична класика. В литературата има редица образци на предоставяне на сходни дози колхицин. Например в клинично проучване от 2015 година е дадена доза от 4,8 мг в границите на 6 часа, а при отнасяне на подагра и фамилна средиземноморска тресчица се е стигало до 10 мг. От страничните резултати най-разпространен е диарията и когато е тежка, колхицинът се понижава, стопира или диарията се овладява медикаментозно”, обясни някои от тънкостите акад. Митев.

По думите му до момента учените, последователи на общоприетите дози се пробват да опровергаят Айнщайн, че “Лудостта е да правиш едно и също нещо още веднъж и още веднъж и да очакваш друг резултат”.

Доскоро нямаше медикаменти за лекуване на COVID-19 и всеобщо се вземаха антибиотици, което е огромна неточност, продължава той. “Сега навлизат скъпострувашите и шумно рекламирани съмнителния Molnupiravir (Lagevrio) с цена 707$ и по-сполучливия Paxlovid $529. Molnupiravir е с мутагенен капацитет и никой не може да каже в този момент, дали той ще се прояви в бъдеще - “изследователите слагат под подозрение неговата сигурност и ефикасност”. Новият състезател, психиатричното лекарство fluvoxamine e на ниска цена (от $0,42-$0,84 за таблетка, при курс на лекуване 30 таблетки) и необятно достъпено, с капацитет за пренасочено лекуване на COVID-19, в случай че може да се потвърди, че е дейно. Засега, огромните американски здравни организации считат, че няма задоволително доказателства, за неговата ефикасност”, показва акад. Митев.

“Що се отнася до антипаразитното средство Ivermectin, нашумяло изкуствено у нас, специалистите от института “Роберт Кох” предизвестяват, че с цел да блокира вируса медикаментът би трябвало да бъде признат в извънредно висока доза, водещо до “тежко отравяне при неконтролиран прием” и го характеризират като “без потвърдени изгоди при лекуването на COVID-19”. Още по безапелационна е Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати: “Ти не си кон, нито си крава. Сериозно. Спри!” Нашата скица на лекуване коства “жълти стотинки”, освен това ефикасна”, безапелационен е той.

Относно бъдещите проекти за лекуването акад. Митев сподели, че най-важното е да съберат данни от хилядите лекувани амбулаторно по тази скица. “Предвиждам да наблегнем на болните над 60 година и тези от рисковите групи, с цел да потвърдим ефикасността от препоръчаната от нас терапия. Целта е да демонстрираме, че при навременно използване на схемата хоспитализациите клонят към нула. Друго нещо, което считам за значимо е да се съберат данни за многото хора които са приемали бромхексин профилактично, какъв брой от тях са се разболели и в случай че са се разболели по какъв начин е протекла заболяването. Това не е по силите на 2-3 души и несъмнено срещам компликации да убедя млади сътрудници, ползвали сполучливо лечебната скица амбулаторно, да съберат данните от пациентите си. Всъщност те са уверени от смисъла на тяхното издание, което касае и кариерното им развиване... само че не вършат нищо. Определено има и боязън от негативни реакции на техни сътрудници и това е повода да се явявам самичък по медиите”, посочи той.

Дали Министерството на здравеопазването се интересува от предварителни резултати от лекуването с трите препарата, акад. Митев уточни, че е възлагал огромни очаквания, когато зам.-министър бе доктор Тома Томов, завеждал Коронавирус отделението на Александровска болница, осведомен чудесно и самичък ползвал въпросната скица.

“Той бе и ръководител на комисията от трийсет и няколко топспециалисти от разнообразни дисциплини, които трябваше да изработят обединен лечебен метод за лекуването на COVID-19. Лично го агитирах упорито за това, тъй като в един Узбекистан видях и донесох през юли 2021 година 8-то издание на справочник за лекуване на COVID-19, до момента в който ние в България изобщо нямахме обединен протокол. За страдание, този непретенциозен младеж не съумя по разнообразни аргументи да сложи нашата схемата за съществено разискване. Предвиждах това и скърбя, че не ме предложения да вземам участие в полемиката. На мен мъчно някой може да ми отговори на въпроса, каква е повода да не се предлага инхалаторното приложение на бромхексин, целево лекарство срещу кашлица, в случай, че COVID-19 болните... кашлят. Що се отнася до пренасоченото лекарство колхицин, Министерство на здравеопазването най-малкото можеше да ни спомага за бързо и огромно осъществяване на клинично проучване”, регистрира ученият.

Той не крие, че съгласно българската традиция чака следващи порции жлъчни мнения и намеци по отношение на данните, които изнася. “А какъв брой хубаво би било, в случай че огромен екип направи щирокомащабно клинично изследване, за какво не под егидата на Министерство на здравеопазването. От това ще завоюват най-много болните, българската медицина и дребна България”, сподели в умозаключение акад. Митев.
Застрашени групи
Все още не може да се разбере кои от заболелите ще развият затруднения

От 100 разболели се, 15 развиват затруднения и се хоспитализират, сподели акад. Митев. “За страдание не е допустимо да се отгатне кой ще бъде болничен контингент и по тази причина предлагаме всеки болен да приема колхицин. По принцип по-застрашени са възрастни хора с диабет, сърдечно-съдови проблеми, затлъстяване, хипертония и други съпътстващи болести. Но умират и млади, до момента в който някои възрастни го карат по-леко”, напомни той.
Много забавен е фактът, че тъй наречените “Испански грип” (H1N1 вирус), чиито жертви през пандемията 1918-1920 година са сред 50 и

100 милиона, поразява съвсем напълно млади човеци (пик 28/29 г.). “Те, сходно на COVID-19, умират от Цитокинова стихия, разследване на хиперактивиране на една и съща инфламазома (NLRP3), само че при сегашната пандемия умират най-вече възрастни! Тъй като въпросната NLRP3 инфламазома се задейства и от доста други вируси (H5N1 вирус, Influenza B, Parainfluenza вирус, SARS-CoV-1, MERS-CoV, Eбола, Епщайн-Бар вирус, цитомегален вирес, група A стрептокок и т. н.), ние считаме, че нейният инхибитор колхицин може да се употребява и при други инфекции”, съобщи акад. Митев.
Оптимална организация за лекуването
Антиковид кит е решение



Относно оптималната организация на лекуването, съгласно акад. Митев, тя включва първо - профилактика: Хора, които са приемали дълго време бромхексин таблетки (някои с месеци) при среща с вируса или не са се разболявали, или са го изкарвали леко. Амброксолът теоритично дори е по-добър. Сегашният омега вид на вируса, обаче, прониква в клетката по по-малко потребления път (рецептор-медиирана ендоцитоза), теоритично заобикаляйки от резултата на бромхексин/амброксол. Витамин Д, цинк, кверцетин, алкална вода и артикули (лимони) ще приготвят организма за по-безвредна среща с вируса.

На второ място е амбулаторно лекуване: то е най-важният детайл от битката с вируса. От решаващо значение е незабавното започване на лекуването. “Аз приказвах за антиковид кит, който да се продава в аптеките или да се обезпечи от страната. Аз съм си направил подобен и моето семейство, близки и другари към този момент са го употребявали. Антигенни проби за доказване на инфекцията и следенето є. Малък, ръчен инхалатор, бромхексин ампули и физиологичен разтвор, колхицин. Това е основното. Освен това аулин, фамотидин, антистенокардин, химекромон и декстаметазон - разполагаем вероятно против затруднения. Поставяш си диагнозата, започваш инхалации с бромхексин, вземаш колхицин след консултация за вероятни затруднения с лекуващия те доктор, който би трябвало да те наблюдава (макар и дистанционно). Всичко това би трябвало да бъде разказано тъкмо и ясно, купено авансово или с опция за безпроблемно намиране. Това ще докара до внезапно понижение на притока към лечебните заведения и стопяване на тези 15%, склонни към затруднения. За болничното лекуване към този момент говорих”, регистрира акад. Митев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР