излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването, за да защитят

...
излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването, за да защитят
Коментари Харесай

Трансплантирани пациенти „на преглед“ при министъра на здравеопазването

излязоха на митинг пред Министерство на здравеопазването, с цел да защитят своите лекари от Клиниката по нефрология и трансплантация в столичната и да изискат „ завръщането “ ѝ на остарялото място, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Преди дни медиците от диспансера по трансплантации подадоха групова оставка, след решението да се преструктурират отделения поради COVID-пандемията.
 За трансплантираните в Александровска болница - звънете и идвайте от понеделник, 16 ноември За трансплантираните в Александровска болница - звънете и идвайте от понеделник, 16 ноември
Не мога да кажа за какво екипът на Клиника по нефрология и трансплантации напуща, тъй като в поръчката за оставки не е упомената. Лично моето...
Пациентите са безапелационни, че не преобразуването на клиниката ги тревожи, а фактът, че никой не им дава съответна информация по случая. Ето за какво те са решили митингът им да бъде под формата на алегоричен обзор под прозорците на министъра на опазването на здравето.
„ Имам двойна трансплантация. Първата през 2004 година, само че след две седмици отхвърлих бъбрека и той трябваше да бъде изваден. Втората беше през 2013 година, а при започване на тази седмици трябваше да бъда на контролни проучвания в диспансера по трансплантация. Когато се обадих по телефона, те ми дадоха отговор, че диспансерът не работи и ще бъде изместен. Не се знае по кое време ще работи. Въпреки това аз си пуснах проучвания, които самичък заплатих, а през днешния ден ми излязоха резултатите. Те са неприятни и нуждая се от незабавно лекуване “, описа Димитър Анастасов, един от протестиращите.
Той е пристигнал пред постройката на здравното ведомство с афиш с надпис „ Болен здрав носи “, с цел да изрази недоволството си от създалата се обстановка.
„ Тук съм, с цел да упорствам да бъде върнат диспансерът по трансплантация на остарялото място и колкото се може по-бързо да стартира да работи отделението по нефрология и трансплантация, тъй като несъмнено доста хора като мен имат потребност от незабавно лекуване “, добави още мъжът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР