Изложбата “Вещи безценност гостува в Пловдив през целия месец на

...
Изложбата “Вещи безценност гостува в Пловдив през целия месец на
Коментари Харесай

Изложбата „Вещи безценност” ще бъде открита днес в Пловдив

Изложбата “Вещи безценност ” гостува в Пловдив през целия месец на дамите.

Експозицията може да бъде забелязана по едно и също време на две местоположения: от 1 до 20 март – при фонтана Деметра в Цар Симеоновата градина, както и от 1 до 30 март на оградата на 3-ти корпус на Технически университет-София, филиал Пловдив на ул. Цанко Дюстабанов N21.

Днес – вторник (1 март) изложбата ще бъде открита в 15.30 ч. в центъра на града – при фонтана Деметра наоколо до Цар-Симеоновата градина.

“Вещи безценност ” припомня, че дамите, починали при домашно принуждение, не са “черна статистика ”. Те са неповторими хора, които сме изгубили вечно. Българският хелзинкски комитет и tanuki films демонстрират някои от тези дами в изложбата. Серията камерни фотографии на персонални движимости разкрива историите им. Автор и фотограф на изложбата е Анна Стоева.

Заглавието на експозицията “Вещи безценност ” е игра на думи, взаимствана от повтарящата се заключителна дефиниция в правосъдните решения по делата на десетки дами, убивани в случаи на домашно принуждение: “…същите персонални движимости следва да се унищожат като движимости без стойност ”. Когато остават единствено спомените, какво дефинира кое е стойностно и кое е скъпо?

„ Вещи безценност “ е една от дейностите в плана „ Да излезем от кръга на полово основаното принуждение против дами и деца в България “ на Български хелзинкски комитет в партньорство с Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола (АЗНОП), съфинансиран от Европейската комисия. В рамките на акцията започва и уеб сайтът в помощ на хора, страдащи и наранени от домашно принуждение, както и тематичен видеоклип с ново осъществяване на песента на ПИФ „ Приятел “, която групата особено даде за акцията.

Изложбата се реализира с поддръжката на община Пловдив и Технически университет- София, филиал Пловдив.

Ако сте в града, заповядайте да разгледате изложбата!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР