Изложбата “Приказни кътчета e дебютна самостоятелна изложба на младата авторка

...
Изложбата “Приказни кътчета e дебютна самостоятелна изложба на младата авторка
Коментари Харесай

Марина Радославова използва различни техники за създаване на произведения на изкуството

Изложбата “Приказни кътчета ” e дебютна независима галерия на младата авторка Марина Радославова, е едно надникване в тайнствените дребни светове на приказни макети-пространства.

„Изложбата съставлява серия от макети, които са направени с техниката папиемаше и с още доста материали в тях, имат осветяване вътре вградено и довежда до едни доста приказни места . Инспирирани са от действителни такива места по целия свят- Гърция, Италия, Испания, Мароко. Цветовете, техниката на макетите са разнообразни, всеки потапя в друга атмосфера зрителя“, сподели за БНР Марина Радославова.

Марина Радославова се насочва към основаването на творби на приложното изкуство и започва собствен персонален бранд – “Безброй Усмивки ”.

Мисля, че всяка една усмивка поражда още усмивки . Човек се укрилява, когато има усмивка и когато срещне усмивка против себе си няма по какъв начин да не отвърне с усмивка“.

Тя изясни, че някои от макетите е изработвала с дни и месеци:

„Има подготовка, първо се създава план, по какъв начин ще наподобява нещото. След това се създава от картон, след това има техниката, която загатнах папиемаше, по-късно се употребява гипс, който прави къщичката неуязвима, вграждам осветяване и чак тогава поставям цветовете, които ще носи къщата“.

 Макет на Марина Радославова Снимка: персонален списък

Марина Радославова стартира своята реализация в разнообразни полета на художествена активност още по време на нейното следване в Специалност “Сценография ” в Нов български университет, София. Създава фрески, взе участие в планове и фестивали, включва се в екипи, осъществяващи интериорни арт трансформации на театрални пространства, води педагогическа активност в региона на театралното изкуство и основава сценографски решения за постановки. След завършването на образованието си Марина Радославова се насочва към основаването на творби на приложното изкуство и започва собствен персонален бранд – “Безброй Усмивки ”. Със своите приложни произведения взе участие в голям брой базари на изкуствата и занаятите и самата тя кани разнообразни актьори да излагат творбите си в нейното ателие “Безброй Усмивки ”. Изложбата “Приказни кътчета ” се осъществя с поддръжката на Национален фонд “Култура ” по стратегия “Творчески начинания ”.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР