Изложбата Поздравъ от Берковица ще бъде подредена в къща-музей Иван

...
Изложбата Поздравъ от Берковица ще бъде подредена в къща-музей Иван
Коментари Харесай

Подготвят изложба на пощенски картички в къщата-музей Иван Вазов в Берковица

Изложбата " Поздравъ от Берковица " ще бъде подредена в къща-музей " Иван Вазов " в Берковица.  На изложбата, която се провежда във връзка 146 години от Освобождението на Берковица от турско иго, ще бъдат показани остарели пощенски картички с изображения от града, изясни Калинка Петрова, организатор в къща-музей " Иван Вазов ". 
" Изложбата се състои от 150 броя черно-бели и цветни пощенски картички, те са разпределени в 5 витрини обхващайки целия интервал на 20 век. В изложбата " Поздравъ от Берковица " ще открием картички, които провокират интерес. Това са представителни здания емблематични за града. Изложили сме под витрина и достоверни фотоси от исторически обекти, като картички на Вазовата къща, както всички берковчани я назовават. Емблематичната часовникова кула - знак на нашия град, латинската или римската баня, джамията, ловния дом и доста други. "
Гост на събитието ще е ръководителят на съдружие " Заедно за Берковица " - Димитър Манов, който е собственик на впечатляващата сбирка от фотокартички. Редом до тези експонати ще бъде подредена и фотодокументална галерия на Милан Миланов - Революцията, отразяваща освобождението на Берковица. Представени са и старинни оръжия от фонда на етнографския музей. 
Откриването на изложбата е на 4 декември от 16.00 ч., в къща-музей " Иван Вазов ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР