Изложбата Посоки“ на художника Владимир Пенев представят от 17.30ч. днес

...
Изложбата Посоки“ на художника Владимир Пенев представят от 17.30ч. днес
Коментари Харесай

Владимир Пенев гостува с „Посоки“ в галерия „Форум“

Изложбата „ Посоки “ на художника Владимир Пенев показват от 17.30ч. през днешния ден Община Хасково и ХГ „ Форум “.

Владимир Пенев е роден на 19 февруари 1956г. в Димитровград. Единствен наследник е на огромния български стихотворец Пеньо Пенев. Бъдещето си на художник Владимир Пенев избира в Димитровград, през 1972 година, в кръжока по изобразяване към гимназия „ Иван Вазов ”, воден от Петко Чурчулиев, чието име носи в този момент галерията в града.

През 1981г. приключва живопис в класа на проф. Светлин Русев в Художествената академия в София. От същата година е член на Съюза на българските художници.

Владимир Пенев работи в разнообразни жанрове- фигурална комбинация, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Автор е на няколко стенописа, два от които в Димитровград. Има голям брой независими изложения в цяла Европа. Участник е в интернационалните пленери и симпозиуми, в редица изложения в България и чужбина, както и в Националния пленер по живопис на Община Хасково и СХХ през 2023г. на тематика „ Цветовете на града “.

Почетен жител е на Димитровград от 2007г. Със званието посмъртно през 1970г. е бил почетен и неговият баща- поетът Пеньо Пенев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР