Изложбата показва рисунки от проведения IX-ти Международен пленер рисунка голям

...
Изложбата показва рисунки от проведения IX-ти Международен пленер рисунка голям
Коментари Харесай

Художници от България и Чехия с изложба в Art Club N’Joy


Изложбата демонстрира рисунки от извършения IX-ти Международен пленер рисунка огромен формат „ Диалог “

Изложба на рисунки огромен формат от извършения в IX-ти Международен пленер рисунка огромен формат „ Диалог “ с присъединяване на художници от България и Чехия, демонстрира Националната гимназия за театрални и екранни изкуства довечера.

Откриването  в пространството на клуб Art Club N’Joy ( бул. „ Васил Априлов “ 104)  е от 18.00 часа.

Организатор е Училищното настоятелство на НГСЕИ – Пловдив, а в пленера тази година се включиха: Никола Вълчев, Евелина Петкова, Анна Хрбачова, Николай Колев, Петър Боцин, Орфей Миндов, Диана Папазова и шефът Николай Томов.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на народен фонд „ Култура “ по стратегия за възобновяване и развиване на частни културни организации “.

Изложбата се реализира с поддръжката на Холдинг КЦМ 2000 и „ Джордж – 96″ ЕООД.

Първият пленер е проведен през 2016 година по самодейност на НГСЕИ – Пловдив и в него вземат участие художници-преподаватели от учебни заведения по изкуствата от България и Европа.

Целта на плана е основаването на креативен артикули от представители на разнообразни култури и креативен школи, обмяна на хрумвания и шерване на на практика опит в областта на образованието в региона на изкуствата, търсене на нови подходи в преподаването на художествените дисциплини.

В досегашните издания вземат участие преподаватели – художници от България, Германия, Швейцария, Австралия, Чехия, Словакия и други.

Рисунката огромен формат – 100/70 см на свободна тематика дава креативна независимост и е предизвикателство за потребление на разнообразни техники при осъществяване на художествените хрумвания. В дните на пленерите художници с друга сензитивност работят и живеят в взаимна креативна общественост и имат опция за непрекъсната обмяна на хрумвания, културни разбирания, житейски и професионален опит, свързани от предизвикването да работят върху хартия.

Настоящата галерия показва произведения на 8 участници и още веднъж дава опция да станем съпричастни на креативните достижения на художниците-преподаватели, а Пловдив още веднъж е център за разпространение на изкуството в България и Европа.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР