Изложбата Нестабилността има шанс: Обществени пространства в (почти) движение е

...
Изложбата Нестабилността има шанс: Обществени пространства в (почти) движение е
Коментари Харесай

Мария Василева: Важно е да можем да говорим езика на съвременното изкуство

Изложбата " Нестабилността има късмет: Обществени пространства в (почти) придвижване " е част от нашите старания да се отваряме към света, да дебатираме с нашите сътрудници, да забележим дали имаме общи драми и проблеми и какви са те. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус " Мария Василева – шеф на изложба " Структура “. " Това беше концепцията да поканя сътрудника Ивана Васева – куратор, основана в Скопие, и да представим македонската сцена, която е ужасно забавна и доста жива. “

" Мисля, че в този момент е моментът още веднъж да покажем съпричастност, че приказваме на един език, и да разберем и по какъв начин те виждат политическата обстановка. Важно е да можем да приказваме езика на актуалното изкуство и в персоналните срещи да забележим къде се разминаваме и дали в действителност съществуват тези проблеми, и можем ли по някакъв метод да помогнем за тяхното разрешаване ", сподели още Мария Василева.

" Изложбата " Нестабилността има късмет: Обществени пространства в (почти) придвижване “ приказва за това по какъв начин политиците ни лишават правото да се ориентираме в света, който ни заобикаля и да си извоюваме свободите, сподели още тя, като добави, че " през годините поддържаме доста живи контакти с всички някогашни комунистически страни. Смятам, че това е извънредно значимо да си приказваме, да поддържаме връзка постоянно, тъй като другояче оставаме в плен на политическите операции – постоянно те са такива, “ показа още Мария Василева.

Ивана Васева – куратор на експозицията описа, че в селекцията на изложбата, тя е подбрала разнообразни артистични инициативи, обществено и политически ангажирани с проблемите на града и на маргинализираните групи. В експозицията знакови образни актьори от Северна Македония изследват оспорвани и поляризирани терени, които възвръщат и предефинират обществената сфера и общественото пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР