Изложбата на Стели Грънчаров Бяла светлина може да се разгледа

...
Изложбата на Стели Грънчаров Бяла светлина може да се разгледа
Коментари Харесай

Цвета и неговото всестранно въздействие изследва Стели Грънчаров

Изложбата на Стели Грънчаров " Бяла светлина " може да се прегледа в столичната изложба " Ракурси ", ул. " Хан Крум " 4а. Тя е осъществена с финансовата поддръжка на Националния фонд " Култура ", стратегия " Едногодишен грант`22 ".
" Тази галерия се явява като самобитно продължение на предходната ми в изложба " Ракурси " и е обвързвана с персоналното ми проучване на цвета и неговото всестранно влияние ", споделя Стели Грънчаров. " Потапяйки се в тази необятна тематика, последователно разбираш, че тя е необикновен и изобилен извор на ентусиазъм. Всяка просвета има друг прочит на въздействието на цветовете. Общото е това, което ние познаваме като набор на Нютон. Той е дребна част от безконечен електромагнитен набор, в чийто диапазон се намираме и трептим с вибрациите на електромагнитните талази в параметъра на бялата светлина. Гьоте, от своя страна, подчертава на психическото въздействие на цветовете. Те безспорно имат своя лична експресивност, символика и могат да въздействат директно на душeвността. Обикновено се възприемат асоциативно. Чрез очите усещането за цвят доближава до всички органи и провокира осезаеми чувства. В западната просвета, от която ние сме част, цветовете са свързани с страстите на индивида.
Свободата, която си разреших от избора на материали до самата интерпретация на тематиката, беше едно отлично преживяване. При целия развой на основаване на тези произведения и за двете изложения се усещах по този начин, като че ли вземам участие в едно необикновено премеждие, следвайки изцяло интуицията си и чувствайки цялостна приятност и наслаждение от това ", споделя художникът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР