Изложбата на Кири-е (традиционно японско приложно изкуство за създаване на

...
Изложбата на Кири-е (традиционно японско приложно изкуство за създаване на
Коментари Харесай

Кири-е и кимоно - традиции и съвремие

Изложбата на Кири-е (традиционно японско приложно изкуство за основаване на картини от изрязани хартиени шаблони) може да посетите до на следващия ден в Народна библиотека " Иван Вазов ". Всички експонати в изложбата са дело на членовете на българската Кири-е асоциация.

Творбите са свързани с тематиката за обичайните японски дрехи и изяществото на японките. Картините, с преобладаващо черно-бялата си визия, се контрастират и допълват съвършено от достоверни и доста скъпи кимона и оби колани от персоналната сбирка на майсторката и учителка по кири-е Рина Пападопулу.

Специален посетител е художничката Маяно Онодера, която ще дойде за събитието от Япония с красивите си цветни кири-е произведения (сенга), правени с направени от нея хартии. Освен да покаже творбите си тя ще показва и техниките си в работилнички по време на изложбата.

Изложбата се организира като част от събитията за юбилейните 30-ти Дни на японската просвета в България.

Изложбата ще бъде показана в Народна библиотека „ Иван Вазов “ до 25 септември 2019 година Работно време 8.00-19.30 часа. Входът е свободен.

По съ​щото време феновете на модата могат да посетят изложба СКЛАД (ул. „ Екзарх Йосиф “ 16) и да видят плана на Shirting Словения, който насочва вниманието към обществените, етични и екологични проблеми, свързани с производството и свръхпотреблението на облекла. Концепцията е на словенски дизайнери, създатели на Shirting - платформа за стабилно облекло, основана през 2014 година Основният артикул е особено основана дизайнерска риза. Тя се предава за прилагане от един човек на различен. Става дума не за благосъстоятелност, а за съсобственост, за шерване и съдействие сред консуматор и дизайнер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР