Изложбата на Арслан Ахмедов Пътуване до Азербайджан е подредена в

...
Изложбата на Арслан Ахмедов Пътуване до Азербайджан е подредена в
Коментари Харесай

Пътуване до Азербайджан е част от фестивала Sofia MENAR

Изложбата на Арслан Ахмедов " Пътуване до Азербайджан " е подредена в Дома на киното в София до 4 февруари. Събитието е част от съпътстващата стратегия на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка " Sofia MENAR ", научи ДУМА от уредниците.
" Въпреки че избирам артистичния метод, тези къси пътешествия из труднодостъпните кътчета на Азербайджан ме принудиха да се обърна към документалната същина на фотографията. И по този начин, незабелязано започнах да натрупвам лица и пейзажи. Това беше най-продуктивният ми фотографски интервал, по време на който снимах над 200 негатива, посетих десетки села и махали и общувах със стотици хора. "
Фотографската галерия на Арслан Ахмедов " Пътуване до Азербайджан " показва 23 черно-бели пейзажа и портрета, снимани в интервала 2016-2017 година Всички те са документирани по време на пътуванията на създателя до разнообразни труднодостъпни региони, отвън градския звук и нюанс, където суровата естествена хубост господства, а хората в селата поддържат връзка между тях на личен език, неясен за никой различен.
" Пътуване до Азербайджан " предлага едно отдалечено странствуване, започващо от високите планински хребети на Кавказ, през обсипаните с кални вулкани, полупустинни пейзажи в югоизточната част на страната, та чак до гъстите горски територии на юг на границата с Иран.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР