ИзложбатаГрафичен дизайн с над 100 пана ще представи художникът Петър

...
ИзложбатаГрафичен дизайн с над 100 пана ще представи художникът Петър
Коментари Харесай

Графичен дизайн с Петър Пецин в бургаската худижествена галерия

Изложбата„ Графичен дизайн ” с над 100 пана ще показа художникът Петър Пецин довечера в Бургас. Тя ще бъде открита в градската изложба „ Петко Задгорски ”.

Творецът има дълготраен опит в рекламата, като измежду плановете му са голям брой плакати, корици и оформления на книги, както и непокътнати знаци на разнообразни компании. Интереснаселекция от тези креативен импулси от последните две десетилетиясъбира създателят в експозицията си.

Акцентите в изложбата са логото на Бургаски свободен университет, кориците от албума на художника и ваятел Руси Стоянов, двуезичния албум „ Икони от Странджа и района на Бургас ”, корицата и изображения оталбума на известната фотографска фамилия Папакочеви,визии от книгите на писателите Гочо Гочев, Гаро Ахчияни надългогодишния шеф на Летище Бургас Калин Барзов.

„ Тази галерия е концепция на шефа Георги Динев. Във времето сме работили доста с него, основал съм доста визии за изложения и съм му доста признателен. Такава галерия последно в Бургас правихме през 2015 година, а графичният дизайн е значима част оттворческия развой. Това е образният образ на една концепция или артикул. Нужни са разнообразни умения и доста креативност ”, показа Петър Пецин.

Посетителите ще могат да прегледат творбите доникъде на април.

Петър Пецин е роден през 1951 година в Бургас. Възпитаник е на Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий " в компетентност " Графика ". През годините има участия в редица биеналета за графика в България и чужбина. Бил е ръководител на Дружеството на бургаските художници и работи в областта на графичния дизайн. През 2020 година е разгласен за " Художник на годината " на Община Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР