Изложбата Градът Утопия на Николай Тотев ще бъде открита в

...
Изложбата Градът Утопия на Николай Тотев ще бъде открита в
Коментари Харесай

Николай Тотев: Човекът е най-големият извор на вдъхновение

Изложбата " Градът Утопия " на Николай Тотев ще бъде открита в столичната изложба " Контраст " (ул. " Цар Саумил " 49) на 15 август от 18 до 20 ч. Куратор е доктор изк. Ани Венкова. 
Николай Тотев показва творбите си по този начин:> ГРАДЪТ УТОПИЯ
Понякога ревнувам те от шумните тълпи
От влажните погледи на лудите
Вечер с теб пием огнени напитки
спъваме се в грапавите улици
Винаги се събуждаш до мен
Галиш нежно душата ми
Моя дребна Самота.> " Момиче и гълъби ", 2023
След мрак постоянно идва светлина. Когато стоя буден вечер и виждам звездите, не ми се има вяра, че ще пристигна утрото. За мен това е знамение. Градът се разсънва. Като остаряла машина се забързва: едно, две, три... Слънцето изгрява и ослепява очите. Хората хукват по прашните улици тук измежду болежка и наслади. Сред яд и екстаз минава индивидът. Само гарваните потрепват по дърветата, чакащи плячка. Градът, където влюбени бягат от изгубените тълпи.
Аз също търча измежду тях. Търся чисти души и чувам прелестни истории. Така се раждат картините. Човекът за мен е най-големият извор на ентусиазъм.> " Моите ангели ", 2023
И в случай че не харесваш този забързан град с разграничени хора, измисли собствен.
Аз пробвах да пресъздам своя град. Може би и в него има малко горест, само че е пресъздаден с мои цветове. Това е моят подарък към вас!
Николай Тотев е роден на 18 юни 1967 година в Ямбол. Завършва НХА, магистърска степен, компетентност " Стенопис ". Автор е на независими изложения и планове, показани у нас и в чужбина; взе участие в групови експозиции, основава фрески в публични здания и частни домове, корици и илюстрации на книги и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР