Изложбата Египетска приказка“ със съкровища от египетската история ще бъде

...
Изложбата Египетска приказка“ със съкровища от египетската история ще бъде
Коментари Харесай

Съкровища от египетската история ще бъдат показани в изложба във Варна

Изложбата „ Египетска приказка “ със съкровища от египетската история ще бъде открита в петък, 23 юни, в Двореца на културата и спорта във Варна. Това оповестяват от общината.

В нея античният свят е пресъздаден посредством репродукции на някои редки артефакти и колекционерски предмети , които показват наследството на Египет и най-важните интелектуални, литературни, научни и културни достижения на египтяните през вековете. В експозициите са включени следните тематики - “Култура ”, “Ежедневие ”, “Митове за Древен Египет ” и “Научно-изследователска активност в Древен Египет ”, “Живот след гибелта ” и други.

Всички гости ще имат шанса да се потопят в историята на една от най-древните цивилизации в човешката история, оповестяват уредниците.

В края на предходната година Варна бе хазаин на Българо-египетски бизнес конгрес, който бе извършен по самодейност на посланика на Арабска република Египет - Н. Пр. Халид Емара и на кмета на Варна Иван Портних. Събитието бе проведено от Община Варна , с поддръжката на Федерацията на египетските търговски камари, Съюза на арабските камари, Варненската търговско-индустриална камара, Стопанска камара - Варна, Съюза на хотелиерите на Златни пясъци и Варненската туристическа камара. По време на срещата бе контрактувано двустранно развиване на културното съдействие, като първа стъпка в тази посока е идната галерия.

Официалното разкриване е на 23 юни, петък, в 16 ч., на което се чака Н. Пр. Халид Емара , дипломат на Египет . Организатор на изложбата е Antikа, чийто създател и ръководещ шеф е господин Ахмед Наср, а в програмата присъединяване ще вземат танцьорите от фолклорен отбор “Варна ”.

Изложбата може да бъде забелязана от 24 юни до 4 август от 10:00 до 18:00 часа през делничните дни, а през уикенда от 10:00 до 19:00 часа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР