Изложба с поезия и мода - 3 в 1 на

...
Изложба с поезия и мода - 3 в 1 на
Коментари Харесай

Изложба, поезия, мода - 3 в 1 с художничката, поет и моделиер Лили Сотирова

Изложба с лирика и мода - 3 в 1 на художничката, стихотворец и моделиер Лили Сотирова , бе открита в София. Уникалните произведения могат да бъдат забелязани в столичната изложба Нирвана.



Това е следващата независима галерия и показване на поетична книга на Лили Сотирова в една от най-престижните галерии на София.

Откриването по традиция беше направено от притежателя Николай Младжов, а първият букет за Лили беше от кмета на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова.



Проектът „ Видимост “ съставлява галерия с живописни платна с нереални изображения, разчупени от движещи се „ картини “-облекла с принтове от тях. Това вдъхва живот на цветовете и формите посредством придвижването. Облеклата са показани върху манекени, директно до живописните изображения в забавен разговор, посредством който изкуството излиза от нормалната си рамка.

На откриването, създателят Лили Сотирова и актрисата Десислава Бакърджиева бяха облечени с тоалетите на авторката и в този хубав уравновесен синхрон показаха третото звено от творчеството на Лили – стихосбирката “Идентичност”.



За първи път столичани станаха очевидци на такава неповторима композиция от изразни средства в капацитета на един създател .

Лили Сотирова показва себе си като все по-налагащ се млад художник посредством живописта, която основава и не за първи път ловко съчетава картините със словото в авторските си стихове. Тя споделя, че думите укрепват внушението на картините, а те образността на думите.



Според авторката тези две изкуства непроменяемо се допълват. Този път границите се разшириха още повече като изкуството влезе в дизайнерски дрехи , които са предизвикателство за всеки изтънчен усет и хармония.

Сред почетните посетители на откриването бяха писателите Надежда Захариева и Румен Баросов, художниците Николай Янакиев, Любиша Пенев, и скулптурът Юксел Мюрветов, Кристина Ляхтова, Мариана Матева и други Специално за събитието от Босилеград, Сърбия дойде и ръководителят на “Глас Пресс,” Александър Димитров. Сред посетителите се открояваше и акад., о.р. ген. Румен Ралчев, Велик приор на рицарите тамплиери.

Проектът е сбъднат с поддръжката на Фонд Култура












Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР