Изложба с карикатури наречена Обща история - Обща глупост беше

...
Изложба с карикатури наречена Обща история - Обща глупост беше
Коментари Харесай

Изложба с карикатури наречена  "Обща история - Обща глупост" е първото събитие, организирано от . Клуб за българо-македонско приятелство

Изложба с карикатури наречена " Обща история - Обща нелепост " беше първото събитие в Република Северна Македония на основания на 19 април т. година Клуб за българо-македонско другарство. Изложбата е отдадена на връзките сред България и Република Северна Македония.
" Вярваме, че като се посмеем на страховете ни, показани посредством карикатурите на създатели от двете страни, ще ги преборим по-лесно и ще забележим какъв брой несъстоятелни са погледнати от страни. Убедени сме, че няма по-добър метод да надскочим отрицателните страсти и да забележим в себе си човешкото от това да се смеем дружно на личните си неточности ", считат уредниците.
Участниците в изложбата от българска страна са карикатуристите Чавдар Николов, Христо Комарницки и Алла и Чавдар Георгиеви, а от македонска - Мирослав Георгиевски - Миро и Златко Кръстевски.
Клубът за българо-македонско другарство е гражданска общественост на общественици от България и Република Северна Македония, а задачата на организацията е да сътвори дейна гражданска общественост с представители и от двете страни, които да работят за доближаване на основата на европейските полезности.
Първото събитие на Клуба за българо-македонско другарство, което трябваше да бъде извършено в София- лектория на тематика " Българо-македонските връзки (2017-2022 г.) – проблеми, достижения, провали, вероятности " не се състоя, откакто в залата дойдоха представители на Вътрешна македонска революционна организация, а някогашният министър председател на Република Северна Македония Любчо Георгиевски, който трябваше да взе участие с лекция, се отхвърли.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР