Изложба с 24 голямоформатни фотографии, показваща украински деца бежанци по

...
Изложба с 24 голямоформатни фотографии, показваща украински деца бежанци по
Коментари Харесай

Във Варна откриват фотографска изложба, показваща творчеството на украински деца

Изложба с 24 голямоформатни фотографии, показваща украински деца бежанци по време на техните креативен занятия във Варна, ще бъде открита в морската столица.

Домакин е Арт салона на Радио Варна, а откриването е на 18 февруари от 18.00 часа, напомня Moreto.net.

Децата са бежанци, пристигнали със собствен родител или семейство в България по друго време, оповестиха уредниците за Moreto.net

Въпреки сложната обстановка, в която се намират, те с готовност творят и желаят да се развиват. Пеенето, рисуването, танцуването и актьорското майсторство служат за себеизразяване, разтоварване, другарство, развлечение. Защо не и за разтуха, спомен за Родината и вяра за бъдещето.

Експозицията е изпълнена в репортажен жанр, идващ естествения ход на заниманията и с минимална интервенция в тях. Концепцията на фотографиите се гради върху два механизъма на изкуството. Първият от тях е този на запознаването със субекта. Чрез камерното разглеждане на фотографията, фенът вижда наоколо изобразения човек и има опция да го опознае и усети. Вторият прийом на изкуството е да предава и образува в публиката съответен взор върху тематиката, а точно: ентусиазъм от силата на децата, че са намерили метод и сили да се занимават с обичаните си дейности; оценяване значимостта на изкуството в най-трудните житейски обстановки.

Изложбата е заключителен стадий на план със обществена устременост, финансиран от Национален фонд „ Култура ”. Заедно с публикуван календар по плана, експозицията се стреми да подкрепи разговора сред варненци и бежанци. За доста от децата няма изясненост какъв брой още ще обитават в България и те към този момент са почнали развой на интеграция в обществото и системата. Екипът на плана се надява, че изложбата ще е в поддръжка на този развой и не по-малко значимо - че ще допре своите фенове.

В изложбата вземат участие рисунки на деца от плана, както и фотографии на възпитаници от Школа по снимка " Позитив " - ОДК Варна.

Изложбата ще може да бъде прегледана от 18 февруари до 6 март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР