Изложба Приятели на българските съкровища е част от програмата Приятели

...
Изложба Приятели на българските съкровища е част от програмата Приятели
Коментари Харесай

Българските съкровища влязоха в парламента

Изложба " Приятели на българските съкровища " е част от програмата " Приятели на българските съкровища 2016-2020 ".

Фотографиите са показани от народен теоретичен експедиционен клуб ЮНЕСКО . Програмата има за цел да събере, класифицира и показа гратис в интернет информация зя културно-историческото завещание, биоразнообразието и естествените забележителности на България.

Специфична линия на плана е, че той се осъществя главно от млади откриватели, които желаят да се занимават професионално с просвета в разнообразни области като история, археология, етнология, културен мениджмънт, изкуствоведство и др .

Към момента са извършени 7 студентски експедиции е общините Тутракан, Дряново, Малко Търново, Приморско, Царево, Добрич, Каварна . Общият брой снимани, проучени и цифровизирани обекти е 824 . Повече от 50 студенти са взели присъединяване в експедициите . През тази 2018 са планувани още 19 експедиции.

Изложбата " Приятели на българскитер съкровища " включва фрагменти от към този момент проучените общини. На разположение на студенти, докторанти и преподаватели е и цялостен списък от документи на всички посетени обекти. Партньори са Софийския университет, Българска академия на науките, Студентския съвет на СУ, Регионален център за опазването на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа-ЮНЕСКО . Кристиян Калчев изясни, че в Народно събрание са 30 фрагмента.

Програмата за цифровизация на културното ни завещание с изключение на българска към този момент е и европейска, както посочи той. Това става и с помощта на българския еврокомисар Мария Габриел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР