Изложба, представяща ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци

...
Изложба, представяща ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци
Коментари Харесай

Изложба в центъра на Плевен представя ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци

Изложба, представяща изгодите от разделното събиране и преработването на боклуци е позиционирана пред постройката на Община Плевен. Поводът е отбелязването на Световния ден на околната среда, а уредник е Еко Партнърс.



Таблата в изложбата с мото " Мога да бъда " са 8и демонстрират процесина преправка на разнообразни боклуци като стъкло, метали, хартия, както и способи за сепариранена обособените боклуци.

Таблата дават и съответна информация за това,в кой резервоар за разделно събиране, какъв тип боклук би трябвало да бъде изхвърлен.

Изложбата ще остане пред централния вход на общинската админстрация през идващите две седмици.



Системата за разделно събиране на боклуци от опаковки, проведена от Еко Партнърс България АД на територията на община Плевен, включва зелени и жълти съдове за събиране на боклуци от опаковки от семействата, разнообразни от тези за битови боклуци, като се обезпечава общ размер на съдовете 459 000 литра, разпределени на 135 адреса в гр. Плевен. На всеки адрес се разполага по един комплект контейнери с общ размер 3400 л, който би трябвало да обслужва 750 поданици от съответното обитаемо място.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР