Изложба пред Националния дворец на културата в столицата представя последните

...
Изложба пред Националния дворец на културата в столицата представя последните
Коментари Харесай

Изложба представя последните швейцарски иновации в медицината

Изложба пред Националния замък на културата в столицата показва последните швейцарски нововъведения в медицинските технологии. С нея стартира Швейцарската седмица за здраве в София, чиято цел е да помогне за развиване на българското опазване на здравето.

 © БГНЕС
Фотосите показват по наличен метод най-новото в региона на медицината, медикаментите и храните, реализирано от швейцарските учени. Проследява се и напредъка на медицината от първите опити за лекуване на рак до най-новите способи през днешния ден.
Мюриел Берсе Коен, дипломат на Швейцария в България: Вече сме в положение да излекуваме болести, които до неотдавна бяха нелечими. Неслучайно за девета поредна година Швейцария е избрана като най-иновативната страна в света. Сега даже и след тежки увреждания хората прохождат елементарно, възвръщат слуха си. В момента се прави една цифрова гражданска война и се надявам колкото може повече хора да вземат участие в нея.
Някои от новите швейцарски технологии към този момент се ползват у нас. Сред тях са биотехнологичните лекарства за лекуване на рак и автоимунните болести, други занапред ще навлизат - да вземем за пример тези за геномното профилиране.
Тодор Чобанов, зам.- кмет на София: Винаги сме си задавали въпроса за какво Швейцария е оповестена от Организация на обединените нации за страна на нововъведенията. Отговорът е явен - прагматично мислене, отвореност към новите технологии и интензивно деяние. Това са и качествата на всички огромни швейцарски компании, които са в София.
Изложбата ще остане пред НДК до 9 октомври.
 Започва Седмица на нововъведенията за здраве от Швейцария Започва Седмица на нововъведенията за здраве от Швейцария
Седмица на нововъведенията за здраве се провежда у нас от Швейцария. Събитието стартира на следващия ден с изложбата "Иновации за здраве " и конгрес под надпис "От болн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР