Изложба на един от най-награждаваните и световно признати български художници

...
Изложба на един от най-награждаваните и световно признати български художници
Коментари Харесай

Картини, излъчващи изящество и страст

Изложба на един от най-награждаваните и международно приети български художници - Юлиан Йорданов, е подредена в пловдивската изложба " Възраждане " до 30 октомври. Творбите от " Зодиaкът и още нещо " може да се прегледат онлайн, в арт салона, също по този начин на уеб страницата и на фейсбук страницата на галерията.

" В новата галерия на Юлиан Йорданов още веднъж ще се насладим на мощната му рисунка, на комплицираните, изпълнени със знаци, композиции и на изумителната му мисловна характерност. Зодиите, рисувани още веднъж и още веднъж от хиляди художници, получават една достоверна примитивност, което ни кара да затаим мирис и да отворим необятно очи. Там, където създателят нарежда своите герои, кипи пристрастеност, мощно прочувствено напрежение. Това се отнася компактно и за живописните му картини, където виждаме, че Юлиан обладава по-големия формат още по-виртуозно и безпроблемно. Страстната му натура на художник и блестящият му авторски почерк на рисувач го вършат едно превъзходно художествено събитие ", написа галеристката Краси Алексиева.

Юлиан Йорданов е роден през 1965 година в Ловеч. През 1986 година приключва Средното особено художествено учебно заведение за изящни изкуства " Илия Петров " в София. През 1995 година приключва Националната художествена академия " Николай Павлович " в София, компетентност " Графика ", с учител проф. Петър Чуклев. Осъществил е над 45 независими изложения в България и по целия свят. Има голям брой участия в общи експозиции, биеналета, триеналета и други. Носител е на повече от 40 интернационалните награди на състезания, биеналета и други - в България, Русия, Испания, Полша, Турция, Китай, Белгия, Англия и други Артистичен шеф е на първото, второто и третото издание на Международен екслибрис конкурс Варна. Носител е на премията " Художник на десетилетието 2008-2018 " на Арт изложба " Ларго " (2018). Работи в региона на графиката, рисунката и живописта. Живее и работи в София.

Водолей

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР