Изложба на един непознат на пръв поглед човек - името

...
Изложба на един непознат на пръв поглед човек - името
Коментари Харесай

Днес е своеобразен празник за град Габрово

Изложба на един чужд на пръв взор човек - името му е Сава Попов. Той е издател на вестник „ Стършел " от 1941 година, на книгата за Хитър Петър. Заедно с карикатуриста Илия Бешков има славно минало, посочено точно в тази галерия. Намесена е политика, тъй като „ Стършел " и бил естрада за комизъм, ирония и рецензия.

Маргарита Доровска е приключила Кралския лицей по изкуствата в Лондон, само че към този момент седем години е в Габрово. Избира България и града на хумора.

Маргарита Доровска към този момент е построила нов образ на емблематичното за страната ни място, което през днешния ден навършва 51 години. Освен на хумора, множеството хора не помнят, че Домът е и на сатирата. „ Карикатурата и сатирата са лакмус за времето. Те са контекстуално основани и са превъзходен метод да илюстрираме времето, в което се намираме ", счита Доровска.

Стирата в Габрово е била подложена и на гонение от властта, няколко години преди да бъде основан този Дом. Случаят носи името „ Люти чушки " и е с създател Радой Ралин. Скандалът е поради подигравка на прасе. В нея ръководещите са разпознали подписа на някогашния Първи основен секретар на партията.

Тук предишното има своя живот в експозициите, които с времето стават все по-модерни. Едно е ясно - изкуственият разсъдък няма възприятие за комизъм. И не схваща от ирония. Или най-малко по този начин е към този момент.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР