Изложба Деца на войната“ беше открита днес от 11 часа

...
Изложба Деца на войната“ беше открита днес от 11 часа
Коментари Харесай

Откриха изложба „Деца на войната“ на площад „Свобода“

Изложба „ Деца на войната “ беше открита през днешния ден от 11 часа на площада пред Общината от изключителния и пълномощен дипломат на Украйна у нас Н. Пр. Олеся Илашчук. Експозицията в Русе е отдадена на Деня на Независимостта на Украйна, а на събитието участваха зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев, регионалният шеф Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев, почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков и съветникът по политически въпроси в посолството на Украйна Анна Тертична.

Изложбата демонстрира 38 творби на млади художници от 6 до 16 години, участници в Международния фестивал на изкуствата MALYUY.UA.WAR. Произведенията са на два фона – ярък, на който са картини от 2022 година преди началото на войната, и мрачен, на който са произведения, основани по време на военните дейности. Рисунките са дело на деца от разнообразни краища на страната и демонстрират ужасите на войната през техните очи, както и вярата им за мирна Украйна.

Проектът се провежда от Посолството на Украйна в Република България, Почетното консулство на Украйна в град Русе, Асоциацията за развиване на интернационалните връзки ADRUM, промоционалната и продуцентска компания STUDIORAR под патронажа на Министерството на културата и осведомителната политика на Украйна.

По-рано денем зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова организира среща с Н. Пр. Олеся Илашчук, на която украинският дипломат означи забележителната роля и старания на локалната администрация при оказването на поддръжка на нейните сънародници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР