Изложба 25 мига от детството - всяко дете има право

...
Изложба 25 мига от детството - всяко дете има право
Коментари Харесай

Изложба 25 мига от детството - всяко дете има право на семейство

Изложба 25 мига от детството - всяко дете има право на семейство
Изложба 25 мига от детството може да се види пред НДК до 27 август. Изложбата е във връзка 25 години SOS Детско населено място Трявна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Всяко дете има право на семейство, протекция, любов, грижи, образование… Но не всяко дете ги получава. Причините са разнообразни, само че резултатът е еднакъв – децата страдат.

Помните ли 90-те? Знаете ли какво се случваше с тези деца тогава? Хвърляха ги в огромните домове, които съзнателно се строяха на затънтени места – надалеч от човешките очи. Тогава, още по това време, ние първи дръзнахме да мислим за семейство. Започнахме да се грижим за тези деца в SOS семейство, основахме SOS Детско населено място Трявна и създадохме един оазис на заслуженото детство, оповестяват от SOS Детско населено място Трявна.

Днес SOS Трявна става на 25 години. За този четвърт век се трансформираха доста неща. Самият SOS модел се промени. В началото една SOS майка се грижеше за пет, шест или седем деца. Днес за децата се грижат SOS приемни родители (двойки), които дружно с настанените при тях деца, отглеждат и личните си деца.

Днес насърчаваме контакта на децата с биологичните им родители, тъй като имаме вяра, че родното семейство на едно дете е най-хубавата среда за него. Днес нашите обществени служащи и психолози работят освен с децата, само че и с техните биологични родители, с цел да им оказват помощ да си стъпят на краката и още веднъж да могат сами да се грижат за децата си. Днес SOS Детско населено място Трявна е отворено към външния свят и работи със фамилии от общността.

Само едно нещо в никакъв случай не се промени – любовта и грижите, които получават децата в SOS Детско населено място Трявна. Децата постоянно се усещат деца при нас, тъй като ние сме снабдител на нехайно детство, не просто на обществени услуги и краткотрайни решения. Убедете се сами. Тази галерия съдържа 25 мига от детството, уловени във фотографиите на Проф. доктор.Росен Коларов и Милена Парцунева и се посвещава на 25-годишнината от основаването на SOS Детско населено място Трявна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР