Излизат нови и нови данни за обвързаност на Делян Пеевски

...
Излизат нови и нови данни за обвързаност на Делян Пеевски
Коментари Харесай

Пеевски финтира Time Warner за бТВ, обещава обслужване на Борисов и Цацаров

Излизат нови и нови данни за обязаност на Делян Пеевски със притежателите на бТВ. Според осведомени със обстановката по придобиване и налагане надзор върху най-голямата телевизия депутатът притискал притежателите на бТВ – съдебномедицинска експертиза (Central European Media Enterprises) с нереални негови искания към компанията TOP TON на Красимир Гергов. Гергов е притежател на 6% от медията. Твърде необичайно е, че данъчните, Национална агенция за приходите и прокуратурата не се интересуват по какъв начин тъкмо Гергов е придобил тези проеценти?
Уплашени от опцията да се окажат сътрудници с Пеевски в бТВ притежателите е допустимо да са се съгласили да продадат на смешна цена новата постройка на малкия екран през 2015 година По този метод, сякаш нямащия нищо общо с КТБ народен представител, се е обогатил за следващ път на гърба на вложителите и акционерите на банката. Същият този човек в този момент предлага преразпределение на активите на КТБ, с цел да не бъдели вторично ограбени…

Амбициите му обаче не стигат дотук. С опита да върне на бял кон поувяхналия „ крал на рекламата “ и някогашен офицер от Държавна сигурност Красимир Гергов Пеевски подчинява малкия екран. Говори се и за сделка сред него и Бойко Борисов медията да се трансформира в дирек на ръководството, каквато тя в действителност наподобява напоследък. Сценарият прекалено много припомня опита на Пеевски да придобие Нова телевизия, само че шведските притежатели се усетиха в точния момент и стопираха процедурата по продажба. В случая с бТВ, осведомени позволяват, че е допустимо Пеевски да се упитва да убеди притежателите от съдебномедицинска експертиза, че е по-добре да вземат въпреки всичко някаква цена, в сравнение с да не престават да губят милиони. Същото се внушава и на мажоритарните акционери от Time Warner. Логично е такава огромна компания да желае да се отърве от несполучлива инвестиция в България, изключително като се чака погръщане от колоса AT&T.

В тази посока натежава и абсурдът от лятото, когато рок радиото Z-рок се отдели от бТВ Медия Груп. В абсурда бе забъркано и името на Гергов, който си бе извоювал „ привилегията “ да се меси в кадровите решения. Това е част и от натрупването на напрежение сред Гергов, неговата „ Пиеро 97 “ и притежателите от съдебномедицинска експертиза въпреки това. Помеду им виси проблем за милиони.

Преди няколко месеца CME разгласи, че продава хърватския и словенския си бизнес на Slovenia Broadband, ръководена от United Group. Мажоритарен акционер в United Group е капиталовият фонд KKR, а споменаваната цена е 230 млн. евро. Това провокира въпроси ще се раздели ли съдебномедицинска експертиза и с бТВ.

В медийните среди в България се приказва, че упоритостите на Делян Пеевски към бТВ са свързани с раследването на негови дейности по фалирането на КТБ по закона „ Магнитски “ в Съединени американски щати. Лошите вести за него от Вашингтон се допълват с неприятните от Турция за кантрабанда на цигари от „ Булгартабак “. Повече от всеки път той има потребност от поддръжката на премиера Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров. Слагайки ръка на бТВ той им е заречен тотална медийна поддръжка, настояват източници от политическите среди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР