Излизането от София днес и утре е истинско изпитание за

...
Излизането от София днес и утре е истинско изпитание за
Коментари Харесай

Заради неприключили ремонти: Поне 11 „празнични“ тапи по магистралите

Излизането от София през днешния ден и на следващия ден е същинско тестване за водачите. Поне на двайсетина места по автомагистралите се обрисуват неприключили ремонтни действия, което постанова или свиване на платната за придвижване, или напряко заобиколни направления, оповестява.

Едно от тестванията ще е да се излезе от София по автомагистрала “Тракия ”. Почти незабавно след караулката придвижването е единствено в една лента с ограничаване 70 км в час, тъй като другите две ленти се асфалтират в продължение на към 2 километра.

Почти незабавно по-късно - малко преди Вакарел, придвижването още веднъж минава единствено в една лента поради ремонта на плочата на моста и продължава по този начин към един километър. По време на великденските празници от АПИ дават обещание да спрат придвижването на всички транспортни средства над 12 тона в този сектор. Камионите ще се отбиват още на петия километър по остарелия път за Пловдив и ще се връщат назад на автомагистралата на 23-ия километър.

Но и по-късно - към Ихтиман, следват още две стеснявания отново поради поправки. На територията на Пловдив и на Стара Загора има още три стеснявания за по километър-два, където скоростта на придвижване е понижена до 70 км в час.

После прословутите мрежи за запазване от птици на границата сред областите Сливен и Бургас също се ремонтират, което отново постанова понижаване на скоростта на придвижване.

Положението по автомагистрала “Хемус ” е съвсем същото. Още на 15-ия километър на излизане от столицата стартира двукилометрово свиване на лентите за придвижване заради асфалтиране. Виадуктът преди първия тунел също към момента се ремонтира, заради което трафикът в продължение на към два километра се мести ту в едната, ту в другата лента. Същото важи и за придвижването в противоположната посока, което ще скъса нервите на пътуващите на прибиране към София.

По “Хемус ” след тунелите има още две места със стеснени сектори и по двете платна на автомагистралата.

По “Струма ” също има значително трудности. Част от тях се дължат на неприятната асфалтова настилка и в тези сектори оптимално допустимата скорост на придвижване е лимитирана до 70 км в час.

В едно от най-конфликтните места - покрай изхода за село Студена, придвижването е лимитирано даже до 50 километра в час, тъй като там следва да стартират ремонтни действия, и на двете платна придвижването е единствено в една лента.

Прибиращите се в столицата от Ботевград, които решат да не се качват на автомагистрала “Хемус ”, също ще имат неприятно прекарване - в продължение на към 22 километра пътят там е безусловно изровен и придвижването е лимитирано до 50 километра в час.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР