Излизането навън през пролетта може да включва един от многото

...
Излизането навън през пролетта може да включва един от многото
Коментари Харесай

До нови срещи в природата с колекцията на Fjällräven за сезон пролет-лято 2023

Излизането на открито напролет може да включва един от многото вероятни сюжети: слънце, градушка, мартенски ветрове или априлски дъждове. С покачването на температурите доста от начертават маршрута за лятото, прибират пуловерите в дрешника до идната зима и на тяхно място изваждат леките облекла за топлото време. Пролетта е най-непредвидимият сезон. От особена значимост е да имате със себе си надеждна екипировка, в която ще се чувствате удобно, без значение от метеорологичните условия на открито. Затова от Fjällräven са подготвил няколко нововъведения и нововъведения в своите модели за сезон пролет- лято 2023, с които ще се чувствате вкъщи си в природата.

Якета, без PFC – съвършени за пролетния дъжд
Преди години Fjällräven се зае да откри опция на нездравословните перфлуорирани и полифлуорирани въглероди, нормално наричани PFC, които се употребяват постоянно в оборудването навън. Именно тези PFC химикали придават водоустойчивост и водоотблъскващи качества. За страдание, тези химикали не се разграждат в природата, а остават трайно в нея и си проправят път до животните и индивида посредством почвата и водата. Дългосрочните въздействия върху здравето на флората и фауната са неразбираеми, само че химикалите могат да повлияят върху хормоните на бозайниците и са хипотетично канцерогенни.


От тази година Fjällräven прибавя нови членове към свободното от PFC семейство с якето и панталоните High Coast Hydratic Trail. Функционалната екипировка, направена във безконечен дизайн и елементарно събираема са все качества, които Fjällräven смята за значими що се отнася до удобно прекарване по време на поход.



Якето Vardag Hydratic Anorak също е водоустойчиво, с дишащ пласт, подобаващ за туризъм и градски завършения. Тези нови добавки към гамата също са ветроустойчиви, леки и дейно водят влагата, която се натрупва в дрехата, когато сме дейни.


Повече независимост на придвижване с трекинг клиновете от серията AbiskoМиналата година от Fjällräven показаха своите Abisko Trekking Tights Pro, които бяха основани от и за дами, с мисъл марката да подтиква повече дами да изпитат магията на природата. Този сезон Fjällräven доразвива своята серия клинове с два нови модела. Abisko Trekking Tights HD са извънредно издръжливи, направени от двойно плетена разтеглива тъкан от рециклиран полиестер, с водоустойчиви зони на седалището и коленете.



Късият чеп Abisko идва в biker shorts дължина за още повече независимост в топлото време, без значение дали е носен независимо или под различен пласт облекла, с цел да се избегне търкане на краката.  Той има същите влагоотвеждащи свойства, практични дълбоки джобове и високи колан като общоприетите клинове.


Универсален междинен пласт за пролетта и лятотоДори времето по време на преход през топлите и слънчеви дни не изключва потребността от дълги ръкави за отбрана от слънцето, вятъра и суровия терен. Затова Fjällräven уголемява своята гама пластове за по-топло време, с дизайн, отговарящ на развиването на нови, по-устойчиви материи. Например блузите Abisko Lite Fleece и Abisko Lite Half Zip, които капсулират въздуха и обезпечават чудесно проветрение. И двата модела са направени от рециклиран полиестер и са боядисани по технология, която понижава потреблението на вода със 70% и употребява до 80% по-малки химикали.



Но това не са единствените попълнения в Abisko гамата. Fjällräven вкарва и Abisko Hike ризата – олекотена, комфортна за събиране и направена от рециклиран полиестер. Свободният контур и необятни ръкави разрешават по-лесно прекосяване на въздушния поток.


Раницата Kajka 35 – нов стандарт за дневните преходиРаницата като екипировка има сантиментално значение за Fjällräven. Оттам стартира всичко за шведския бранд. През 1960 година Fjällräven прави гражданска война при трекинг раниците, като заменя дървените рамки с алуминиеви. През 2013 година, тя се връща назад към дървената рамка с обновения модел раница Kajka trekking. Екипът на Fjällräven пресмята, че въглеродният отпечатък на дървените рамки е с 90% по-нисък от този на алуминиевите. Преходът назад е повече от явен.

Развитието в никакъв случай не стопира и 10 години по-късно Fjällräven вкарва ново допълнение към фамилията Kajka и слага нов стандарт при дневни преходи. Kajka 35 идва със същите функционалности като по-голямата си сестра, само че в по-умален вид, подобаващ за феновете на къси преходи. Ако въпреки всичко ви чака по-дълъг преход, дървената рамка на Kajka 35 обезпечава издръжливост и устойчивост на по-тежки килограми. В допълнение могат да се сложат до три четирилитрови странични джоба.
Моделите екипировка на Fjällräven ви чакат за идващото ви премеждие на www.fjallraven-shop.bg, в формалния магазин на марката в The Mall, етаж 0, www.sportdepot.bg, както и в Sport Depot MEGA STORE.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР