Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще постави пред сериозно

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще постави пред сериозно
Коментари Харесай

Стивън Майор: Брекзит ще постави пред сериозно изпитание европейския капиталов пазар

Излизането на Англия от Европейския съюз ще сложи пред съществено тестване европейския финансов пазар, призна пред " Хоризонт " ръководителят на Европейския орган за скъпи бумаги и пазари Стивън Майор . Това е институцията, която надзирава финансовия пазар в Европа. В някои аспекти " разводът " ще се случи по-лесно, безапелационен е Майор.

„ Очевидно е, че Брекзит ще се отрази съществено върху финансовите пазари. Ние изследваме другите фрагменти от пазара и се опитваме да дефинираме тези, при които твърдият Брекзит би поразил най-вече. Ние приготвяме условия за пазарните играчи, които работят в сферите с повече компликации “, сподели Майор.

Трудно е да се плануват съответните последствия от отделянето на Англия от останалите 27 страни, сподели още той.

„ Ние чакаме, че Англия ще продължи да бъде извънредно значим сътрудник на Европейския съюз. Те обаче взеха решение да изоставен Обединена Европа и посочват, че желаят да изоставен единния европейски пазар и митническия съюз. Тогава съгласно законите на Европейския съюз, ни ще стартираме да ги третираме като трета страна. Това значи, че за тях ще бъде доста по-трудно да имат достъп до европейските финансови пазари и до европейските им клиенти. Все отново ние сме контролен орган, а по-голямата част от въпросите към момента са в полето на политиците “

Европейския орган за скъпи бумаги и пазари беше първата европейска институция, която насочи предизвестие да се внимава с криптовалутите .

Ние сме много разтревожени поради големите съмнения в цената на тези валути. Знаете, че една от главните характерности на същинските валути е, че са постоянни и относително елементарно може да ги смениш за дефинира активи. Ако след време още веднъж пожелаеш да вземеш пари, то би трябвало да си сигурен, че цената им се е трансформирала в рационални граници. Това обаче въобще не важи за виртуалните валути. И още нещо доста значимо - хората чакат физическото произвеждане на парите да е относително на ниска цена. Знаем, че сега е извънредно скъпо да се създават криптовалути. Най-логичният образец са биткойните. За " изкопаването " им е нужна голямо количество сила, което прави процеса неведнъж по-скъп от производството на физическите пари. Въпросът за регулацията на виртуалните валути е повече от компетенциите на централните банкери. В последна сметка виртуалните валути имат претенциите да са имитация на действителните. Засега това не е инвестиция, с цел да може да се управлява от нас “.

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР