Излизането на САЩ от ядената сделка за Иран може да

...
Излизането на САЩ от ядената сделка за Иран може да
Коментари Харесай

Total: Цените на петрола може да минат 100 долара за барел, заради излизането на САЩ от сделката с Иран


Излизането на Съединени американски щати от ядената договорка за Иран може да предизвика внезапен растеж на цените на петрола, при което цената на черното злато през идващите месеци може да доближи до 100 $ за барел, съобщи ръководителят на Total Патрик Пуяне.

„ Очевидно е, че на пазара съществува търсене на още 1,5 млн. барела дневно. Страните от ОПЕК и отвън картела, Русия и Саудитска Арабия подписаха доста ефикасни съглашения...Но явно над това е геополитиката. Очевидно е, че изказването на Иран подтиква повишаването на цените. Няма да се учудя, в случай че през идващите месеци цената на барел нефт доближи 100 $ “, сподели той в изявление в Центъра за стратегически интернационалните проучвания (CSIS) във Вашингтон, представен от непознатите организации.

Като различен фактор Пуяне уточни извънредно нестабилната обстановка във Венецуела.

Той посочи, че в резултата на излизането на Съединени американски щати от това съглашение, планът на Total в Южен Парс в Иран може да попадне под вторични наказания, макар че реализирането му е в цялостно сходство с интернационалното право. Компанията има задължения към сътрудниците си в Съединени американски щати, където има активи от 10 милиарда $. Затова сега Total е в развой на разговор с френските ръководещи, с цел да минимизира риска. В сряда Total заяви, че ще излезе от плана „ Южен Парс 11 “ в Иран, в случай че не може да получи особено позволение от американските управляващи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР