Излизането на САЩ на първо място в света по броя

...
Излизането на САЩ на първо място в света по броя
Коментари Харесай

Тръмп обясни огромния ръст на заразените с COVID-19 в САЩ с отличната система за тестване

Излизането на Съединени американски щати преди всичко в света по броя на записаните случаи на заразяване с новия ковид се изяснява с добре функциониращата система за тестване. Това съобщи президентът на страната Доналд Тръмп по време на брифинг в Белия дом, представен от международните организации.
Тръмп бе помолен да разяснява данните, че Съединени американски щати са изпреварили Китай по броя на инфектираните. „ Мисля, че това се изяснява с метода, по който организираме тестването. Ние тестваме необикновено количество хора “, съобщи американският водач, отбелязва организация " Фокус ".
„ Сигурен съм, че е невероятно да се каже кой се тества в Китай и кой не се тества. Мисля, че е много мъчно “, уверен е Тръмп. „ Никой не знае какви са числата в Китай “, сподели още той. Тръмп също даде да се разбере, че по въпроса за намаляване на ограничаващите ограничения, въведени заради разпространяването на ковид, той ще се управлява от обстановката. 
„ Мисля, че ще стартираме да обсъждаме това “, съобщи президентът, отговаряйки на въпроса по кое време редица ограничаващи ограничения ще бъдат облекчени и в какви области. „ Ще би трябвало да отворим стопанската система, хората не желаят затваряния. Казах доста пъти, че първо желая да получа данни за обстановката “.
Освен това президентът съобщи, че на 28 март той персонално ще придружи плаващата болница USNS Comfort, която ще пътува до Ню Йорк, с цел да помогне в битката с ковид. 
Друга плаваща болница на американския флот бе изпратена на западния бряг - в Лос Анджелис (Калифорния). Питър Гейнор, началник на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки на Съединени американски щати, съобщи, че USNS Mercy ще дойде до седмица. 
Припомняме, че съгласно оповестените по-рано оценки от университета " Джонс Хопкинс ", Съединени американски щати изпревариха останалите страни по броя на записаните случаи на болест с новия ковид. Според организацията, която прави калкулации въз основа на данни от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са открити 82 404 инфекции, починали са 1178 души. На второ място е Китай, където са регистрирани 81 782 случая и 3291 смъртни случаи, а Италия е на трето място (80 589 случая на зараза, 8251 смъртни случая).
В Съединени американски щати най-вече случаи на зараза са регистрирани в щатите Ню Йорк (37 802), Ню Джърси (6876) и Калифорния (3802).

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР