Излизането на процесорите AMD EPYC Rome със 7 нанометров технологичен

...
Излизането на процесорите AMD EPYC Rome със 7 нанометров технологичен
Коментари Харесай

32-ядрен AMD EPYC Rome бе забелязан в базата данни на SiSoftware Sandra

Излизането на процесорите AMD EPYC Rome със 7 нанометров софтуерен развой е оповестено за средата на тази година, а в този момент разнообразни екземпляри от тези чипове се тестват в лабораториите на AMD и нейните сътрудници.

Така да вземем за пример, 32-ядреният образец на процесора EPYC Rome с идентификатор ZS1711E3VIVG5_24/17_N бе видян в базата данни на SiSoftware Sandra. Този инженерен пример работи с базова тактова периодичност 1,7 GHz, която може динамично да се повишава до 2,4 GHz, което e малко по-ниско от аналогичните чипове EPYC серия 7000.



Преди два месеца, също в базата данни на SiSoftware Sandra се появи 64-ядреният AMD EPYC от второ потомство, употребен по-късно с сървъра Dell PowerEdge R7515. Интересно е, че видяният нов процесор се употребява в по-младшия сървър PowerEdge R6515. А наскоро Dell съобщи, че тройно ще усили създаваните от нея сървъри, основани на чиповете на AMD.

Ако се вгледаме по-внимателно в идентификатора ZS1711E3VIVG5_24/17_N, то с изключение на честотите 1,7 и 2,4 GHz, можем да видим, че този процесор ще има 16 MB кеш памет от второ равнище и 128 MB кеш от трето равнище. Префиксът Z демонстрира, че това е особено селекциониран пример (qualification sample — QS). Навярно AMD ще компенсира относително ниските работни честоти с нараствания коефициент на осъществяваните процесорни указания за един так (IPC), с нараствания потенциал на L3 паметта и с невисокия температурен коефициент TDP.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР