Излизането на Опенхаймер“ на Кристофър Нолан наближава и това е

...
Излизането на Опенхаймер“ на Кристофър Нолан наближава и това е
Коментари Харесай

10 факта за „Опенхаймер“ от Кристофър Нолан, които трябва да знаете

Излизането на „ Опенхаймер “ на Кристофър Нолан наближава и това е един от най-дългоочакваните блокбъстъри за 2023 година Този дълъг биографичен филм споделя историята на Дж. Робърт Опенхаймер, до момента в който той и неговият екип от учени работят интензивно, с цел да основат атомната бомба, която ще помогне на съюзническите сили да завоюват Втората международна война.

Публиката знае, че в никакъв случай няма да бъде същата, откакто гледа този филм. Затова желаеме да ви помогнем да се подготвите за това кинематографично преживяване посредством лист с 10-те най-важни обстоятелството за „ Опенхаймер “.

Нолан снима този филм с камери IMAX и Panavision

Нолан и IMAX постоянно вървят ръка за ръка. Режисьорът има дълга история в снимането на филмите си с IMAX камери, като е употребявал тази кинематографична технология във филмите си, датиращи от „ Черният рицар “. За този финален план Нолан употребява камери 65-мм IMAX и 65-мм Panavision камери, които имат едни от най-хубавите разграничителни качества. Операторите работят с лента, която е дълга над 17 км и тежи близо 300 кг.

Това е първият филм на Нолан с рейтинг R от над 20 години

Ограничението при рейтинг R е, че филмът не се предлага за лица под 16 години. Последният филм с рейтинг R, режисиран от Нолан, беше минимум запомненият от него – Insomnia от 2002 година, в който вземат участие Ал Пачино и Робин Уилямс. Но след две десетилетия Американската кино асоциация даде на „ Опенхаймер “ рейтинг R поради „ малко половост, голота и език “.

Тази оценка може да се припише на секс сцената сред Килиан Мърфи и Флорънс Пю. Пю играе ролята на психиатърката Джийн Татлок, член на комунистическата партия, която е имала връзка с Опенхаймер.

Това е шестият филм на Килиън Мърфи с Нолан

Килиан Мърфи не за първи път работи с Нолан – той е играл ролята на злото Плашило в трилогията „ Черният рицар “, Робърт Фишер в „ Генезис “ и „ Треперещия боец “ в „ Дюнкерк “.

Но с техния шести взаимен план Мърфи най-сетне получи шанса да бъде в основна роля. Когато приказва с Esquire за влиятелната си роля, той споделя:

„ Чувството е голямо и ужасяващо. Но в случай че усещах, че е елементарно, нямаше да се интересувам “.

Това е първият високобюджетен филм на режисьора без Warner Bros.

След работата си по Memento от 2000 година, Нолан пусна всички свои филми в съдействие с Warner Bros. Pictures. Въпреки това, режисьорът имаше различия със студиото, откакто то реши да реалокира листата си с филми от 2021 година в HBO Max в деня на премиерата им в кината. Warner Bros. предприе такова деяние, с цел да притегли фенове, до момента в който светът към момента бе разтресен от резултатите на пандемията COVID-19, която попречи на доста хора да гледат филми в кината.

Въпреки това Нолан споделя пред ET, че счита, че студиото не почита актьорския състав и екипа на тези филми, като промени метода, по който те ще бъдат пуснати, без да се съветва с тях, вечно обтягайки връзките сред режисьора и Warner Bros.

Някои от актьорите не са знаели каква е ролята им

„ Опенхаймер “ идва с един от най-звездните актьорски сформира, виждани в миналото в актуален холивудски филм, в това число Мърфи, Робърт Дауни Джуниър, Емили Блънт, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Кенет Брана, Матю Модайн и Джак Куейд.

Но съгласно The ​​Hollywood Reporter Нолан е избрал да държи актьорите си в незнание за това кого играят във кино лентата, до момента в който договорката не бъде финализирана. Като се има поради, че това е филм на Кристофър Нолан, съвсем всеки холивудски артист би приел роля в него, без даже да попита кого изобразява.

За снимането на нуклеарни опити са употребявани същински експлозиви

Много хора се майтапиха онлайн, че Нолан, като се има поради историята му за отбягване на специфични резултати, би взривил същинска нуклеарна бомба, с цел да направи този филм.

Това явно не се е случило, защото даже Нолан не би желал да аргументи екологична злополука в името на кинематографичния натурализъм. Но правилен на природата си, режисьорът се закле да не се допира до CGI и са употребявани същински експлозиви, с цел да взриви дребен град, когато пресъздава нуклеарния опит „ Тринити “.

Това е най-дългият филм на Нолан до момента

Киноманите ще би трябвало да употребяват тоалетната, преди да гледат това в киното. Сега „ Опенхаймер “ държи върха за най-дългия филм на Нолан, достигайки 180 минути – това надминава 169-минутното времетраене на „ Интерстелар “.

Като се има поради дълбочината и сложността на живота на Опенхаймер и ролята му в основаването на атомната бомба, тези три часа сигурно са били нужни, с цел да опише историята му на огромния екран.

Черно-белите подиуми имат огромно значение

Някои фенове евентуално ще се чудят за какво някои елементи от кино лентата са лишени от цвят и има креативна причина за това. Според GamesRadar, когато приказва пред Total Film Magazine, Нолан споделя:

„ Написах сюжета от първо лице, което в никакъв случай не съм правил преди. Не знам дали някой в миналото е правил това или дали това е нещо, което хората вършат или не. Филмът е справедлив и индивидуален. Цветните подиуми са субективни. Черно-белите подиуми са справедливи. Написах цветните подиуми от първо лице “.

Актьорите са живеели дружно в Ню Мексико

Подобно на метода, по който учените от плана „ Манхатън “ са се преместили в Лос Аламос, с цел да построят атомната бомба, актьорският състав на „ Опенхаймер “ образува своя лична дребна общественост, до момента в който живеят в хотел в Ню Мексико по време на фотосите.

Блънт разказва прекарването като сходно на „ летен лагер “, когато приказва пред People. Въпреки че актьорите живеят близо един до различен и вечерят дружно, Мърфи пропуща доста от дейностите на сътрудниците си заради огромния напън поради основната роля във кино лентата.

Робърт Патинсън въодушевява Нолан да направи кино лентата

Към края на фотосите на предходния филм на Нолан, Tenet, артистът Робърт Патинсън е подарил на режисьора книга, съдържаща речите на Опенхаймер, което кара Нолан да направи биографичен филм за именития физик.

„ Когато четете думите на хората, живеели по това време, виждате по какъв начин се борят с изводите и следствията от случилото се и това, което са създали “, сподели Нолан пред The ​​Hollywood Reporter. „ Започнах да се вълнувам доста, вместо да го употребявам като прилика в смисъл на научна фантастика, разказвайки действителната действителност на историята. Наистина се пробвам да си показва, че съм там, с цел да дам на хората преживяването какво би било да си Опенхаймер в тези моменти “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР