Излизането на десктоп процесорите Intel Coffee Lake е вече близо

...
Излизането на десктоп процесорите Intel Coffee Lake е вече близо
Коментари Харесай

Intel обяви причините за несъвместимостта на старите дънни платки с процесорите Coffee Lake

Излизането на десктоп процесорите Intel Coffee Lake е към този момент близо и последователно стартира да се появява публична информация от самия процесорен колос.
Популярният китайски уеб-портал VideoCardz съумя да научи непосредствено от Intel, какви са аргументите, заради които новата фамилия чипове, макар че също е със сокет LGA1151 , работи единствено с новите дъна, основани на чипсетите 3хх.

Специалистите на Intel споделиха, че схемите и дизайна на новите дънни платки доста се разграничават от предходните модели. Дъната с чипсети 3хх са проектирани за работа с 6-ядрени процесори и с опция овърклок на чиповете Coffee Lake . Освен това, новите процесори са планувани за работа с DDR4-2666 оперативна памет, което също е регистрирано в новите дъна.



Всичко изброено до момента, важи за съвместимостта на процесорите Coffee Lake и дънните платки с чипсети Intel 2хх и Intel 1хх. По какви аргументи процесорите Kaby Lake-S са несъвместими с новите дънни платки, не се прецизира. Най-вероятно, смисъла и функционалностите на контактните площадки в сокет LGA1151 на новите процесори е по-различно. И още, в този момент се появи информация, че графичното ядро на новите процесори е напълно същото, като при предходното потомство и единствено тактовата периодичност е леко увеличена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР