Излизането на чужденци от Газа през граничния пункт Рафа е

...
Излизането на чужденци от Газа през граничния пункт Рафа е
Коментари Харесай

Граничният пункт Рафа между Газа и Египет не се отваря за чужденци

Излизането на чужденци от Газа през граничния пункт Рафа е спряно заради явен спор по отношение на евакуирането на ранени пациенти.

Стотици непознати жители са избягали през пропускателния пункт в Египет през последните няколко дни.

Но в събота не бяха пропуснати непознати жители, жители с двойно поданство или ранени пациенти, споделиха палестински източници.

Стотици хора с непознати паспорти отидоха до границата, само че портата не се отвори.

Източници от пропускателните органи от палестинската страна споделиха на BBC, че придвижването на хора с непознати паспорти не е позволено до там е съглашение по отношение на сигурността на прехвърлянето на ранени пациенти.

Все още няма публично изказване от управляващите.

Граничният пункт Рафа сред Газа и Египет отвори в сряда, с цел да разреши на редица цивилни да изоставен Газа.

Това беше първата им опция да направете това от началото на войната на 7 октомври, когато въоръжени бойци на Хамас проведоха невиждано нахлуване против Южен Израел, което умъртви повече от 1400 души.

Оттогава израелската войска стартира огромна бомбардировка на Газа, сложи линията под „ цялостна блокада “ и неотдавна стартира сухопътна офанзива в северната част на Газа. Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че 9488 души са били убити.

Какво съставлява Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах и за какво той е избавителната линия на Газа?

Рафах е най-южният пункт на излиза от Газа и граничи със Синайския полуостров в Египет.

Мохамед Галаини, английски академик от Манчестър, който е бил в Газа на посещаване при фамилията си, когато войната е почнала, съпровожда чичо си до прекосяването по-рано тази седмица, откакто той беше посочен от управляващите в Газа в листата с утвърдени евакуирани лица.

" Хората в действителност се опасяват от това, което се случва и по тази причина, в случай че имат късмет да изоставен, те се пробват да изоставен ", сподели той пред BBC.

" Но достигането до границата също е мъчно, тъй като доставките на гориво са незадоволителни ", добави той. „ Знаете ли, видях хора да идват на магарешка каруца с багажа си на границата. “

Главно-пропускателният пункт, който постоянно е отварян и затварян през години, в този момент е и единственият пропускателен пункт за филантропична помощ.

Израел не е разрешил никакви колета с гориво да влязат в Ивицата от началото на войната. Той също по този начин прекъсна доставките на електрическа енергия, което провокира апели от организации на Организация на обединените нации за доставки на гориво в Газа за зареждане на съществени услуги.

Но в събота специфичният делегат на Съединени американски щати Дейвид Сатърфийлд сподели пред кореспонденти, че когато горивото в Газа свърши, има контрактуван механизъм за вкарване на още.

В петък кола за спешна помощ, която се опитваше да превозване на ранен човек до граничния пункт Рафа е бил ударен пред най-голямата болница в град Газа, съгласно Палестинския червен полумесец.

Агенцията споделя, че 15 души са били убити при случая.

Израелските военни споделиха, редица бойци на Хамас бяха убити и упрекнаха Хамас - която е избрана като терористична група от Израел, Съединени американски щати, Обединеното кралство и други сили - в прекачване на бойци и оръжия в коли за спешна помощ, макар че към момента не е предоставила доказателства за това.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР