"Излизам най-минатия човек - не съм собственик на имот, а

...
"Излизам най-минатия човек - не съм собственик на имот, а
Коментари Харесай

Лозан Панов нямал имот и няма да подава оставка

"Излизам най-минатия човек - не съм притежател на парцел, а от мен се желае да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си визиите, че ще го направя ".

Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след апартаментния скандал към брачната половинка му Елисавета, представен от в. "24 часа ".

Всеки има право да избира кумовете си. Това е персонално решение, разяснява ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) за семейство Мирянови, притежатели на компания "Артекс ", които са кумували на сватбата му.

По-рано от прокуратурата оповестиха, че материали по случая се изпращат както на Национална агенция за приходите - за жилището на Елисавета Панова в кв. "Изток ", по този начин и на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) - този път за спор на ползи у шефа на Върховен касационен съд.

Запитан дали е знаел за договорката с жилището с "Артекс ", ръководителят на Върховен касационен съд отговори: "Разбира се, че знаех ".

Запитан кой заплаща наема за жилището, закупено от компанията, чиито жилища са желани от представителите на властта (в медии Елисавета Панова бе обяснила, че то е закупено надалеч преди брака им от нейната компания "Ганева 2000 " и сега всеки месец й се заплаща наем), Панов съобщи, че наемателят заплаща. "По закон, когато притежател е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от оня, който го е наел ", сподели ръководителят на Върховен касационен съд.

Сделката с въпросния апартамент към този момент е била обект на разширена данъчна проверка от Национална агенция за приходите, която той не знае да е завършила. Приключили са единствено инспекции против него като физическо лице, добави Лозан Панов.

Припомняме, че през вчерашния ден президентът Румен Радев разгласи, че привиква съвещание на КСНС поради абсурда с жилищата, по който оставки подадоха Цветан Цветанов - от депутатското място, правосъдният министър Цецка Цачева и двама зам.-министри - спортният Ваня Колева и енергийният Красимир Първанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР