Излишно се фокусираме върху датата на изборите. Трябва да се

...
Излишно се фокусираме върху датата на изборите. Трябва да се
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Възможната конфигурация в новия парламент няма да даде дългосрочна стабилност

Излишно се фокусираме върху датата на изборите. Трябва да се фокусираме върху организацията и провеждането на вота. Това сподели пред БНР Цветлин Йовчев  Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 година в Плевен. Завършва Висшето военноморско учебно заведение „ Никола, специалист по сигурност, някогашен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

По думите му с изключение на здравните опасности предизвикателство ще бъде провеждането на изборите по метод, който ще подсигурява почтеност: "Държавата би трябвало да вземе ограничения, които да разсеят подозренията. Но времето напредва. Добро предложение е обезпечаването на видеонаблюдение в действително време на секциите, когато се отварят урните и се прави обработка на протоколите. Добра концепция е машинното преброяване на хартиените бюлетини. Колкото повече се отдалечим от субективния фактор при провеждането на изборите и прочитането на резултатите, толкоз повече гаранции ще имаме за честното им осъществяване... Трябва да се намерения за осъвременяване на изборните описи. Да се основат ограничения, които да блокират пазаруването на гласове... Избори в два дни ще засилят подозренията за операция ".

Йовчев добави: "Вероятно ще се стигне до сформиране на съдружно държавно управление, което включва разнообразни по идеология субекти. Това ще докара до доста мъчно ръководство, без значение кой ще е мандатоносител. Всякаква форма на експертни държавни управления не се употребява с политическа поддръжка и опцията да се извършат промени е дребна... Възможната настройка няма да даде дълготрайна непоклатимост на страната. Управлението ще бъде пленник на това да се крепи парламентарното болшинство ".

Според Цветлин Йовчев  Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 година в Плевен. Завършва Висшето военноморско учебно заведение „ Никола, в случай че цикълът на политическа неустойчивост продължи, това ще се отрази зле на страната: "Колкото и да е мощно едно задкулисие, то би повлияло към 10% върху изборите, само че в случай че хората повярват в една опция, те ще я последват ".

"Отминаха времената, в които можем да се въртим и хем да сме със Съединени американски щати, хем да не нарушаваме ползите на Русия в района ", акцентира специалистът.

„ Нашият път е явен, ние сме член НАТО. Трябва да сме твърдо на позицията като сътрудници на Европейския съюз и на НАТО... В момента имаме една слаба Америка, турбуленциите в Щатите водят до неустойчивост в целия свят. За страни като нашата това е рисково, тъй като слабата Америка води до преразпределение на геополитическото въздействие в дадени гранични области, а ние сме тъкмо такава област. Това може да сътвори неустойчивост в Балканския район и да сътвори опасности за националната сигурност на България “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР