Излишно е да казвамe, че кошмарите ни разтърсват с изключително

...
Излишно е да казвамe, че кошмарите ни разтърсват с изключително
Коментари Харесай

Ето защо сънуваме кошмари

Излишно е да казвамe, че кошмарите ни раздрусват с извънредно неприятни страсти. Но ужасните сънища не са нищо повече от нашите лични вътрешни страхове, които могат да бъдат както много справедлива, по този начин и неоснователни, изясняват редакторите на AdMe.ru.

Кошмарите в действителност са потребни, защото ни оказват помощ да се оправим със напрежението в реалността. Мозъкът ни възприема сънищата като напълно действителни случки, които при пробуждане оставят мемоари и в случай че преживеем нескрито сходна преживелица, бихме я възприели доста по-лесно. Казано по-просто, в съня ние " репетираме " обстановки от действителния живот, с цел да бъдем готови.

За кошмарите има причина. Ако нещо е достигнало до съня ни, значи изисква спешно внимание, каквото евентуално не му отдаваме. В суматохата на дневните грижи, проблемите и отговорностите, които не виждаме, постепено се натрупват. Но подсъзнанието ни е доста по-чувствително и обективно и се опитва да ни напомни значимите неща с ярки и плашещи изображения, с цел да им обърнем бързо внимание.

Страшните сънища са склонни да се повтарят , когато не им обръщаме нужното внимание. Щом намерим смелостта да декриптираме посланието и да предприемем подобаващите дейности, кошмарите стопират.

Понякога е задоволително да се  обърнем на другата страна, с цел да завърши ужасния сън, от време на време това не сработва.  Защо? Проблемите очевидно са толкова остри, че никакви трикове не могат да трансформират опитите на подсъзнанието ни да се разсеем.

Ако кошмарите ни са натрапчиви и ни връхлитат по-често от един път месечно, би трябвало да обърнем съществено внимание на здравето си. Може би не сме в положение да преживеем емоционална контузия, а и съществува риск напрежението да градира в заболяване. Кошмарите могат да ни предизвестяват за наближаващи физиологични промени и да алармират за здравословни проблеми. Те могат да са белег на психична контузия, с която ни е мъчно да се оправим сами, да алармират за нервози. Сюжетите в сходни кошмари са свързани с възприятие на изтощение и беззащитност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР