Излезе първо българско издание на "Дневник, намерен във вана" от

...
Излезе първо българско издание на "Дневник, намерен във вана" от
Коментари Харесай

Дневник, намерен във вана от Станислав Лем за първи път на български език

Излезе първо българско издание на "Дневник, открит във вана " от огромния класик на научната фантастика Станислав Лем, оповестиха от "Колибри ". Преводът е на Силвия Борисова.

От ерата на неогена е останало единствено едно удостоверение - откритият във вана дневник на един скришен сътрудник, тръгнал по следите на инструкцията, от която би трябвало да разбере каква е предоставената му задача. От стая в стая, от етаж на етаж и от кулоар в кулоар в ситуиран надълбоко подземен държавен комплекс разказвачът се оказва пристрастен в една параноична антиутопия, в която нищо не е такова, каквото наподобява, нито каквото не наподобява. Лем (1921-2006) е притежател на голям брой полски и интернационалните награди и е преведен на над 40 езика, в това число в България.

Романите му "Соларис ", "Едем ", "Сенна хрема ", "Облакът на Магелан ", циклите му за роботите, за Ийон Тихи, за водача Пиркс са обичани на генерации български читатели. Изданието е финансирано с поддръжката на стратегия "Творческа Европа " на Европейската комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР