Излезе от завода първият от корейските леки изтребители FA-50, които

...
Излезе от завода първият от корейските леки изтребители FA-50, които
Коментари Харесай

Какво представлява корейският изтребител FA-50, с който се въоръжава Полша

Излезе от завода първият от корейските леки изтребители FA-50, които Полша поръча, с цел да увеличи качествата на своите военновъздушни сили, оповестяват профилирани авиационни медии.

Това е значима стъпка освен за модернизацията на Военновъздушни сили на източноевропейската страна, само че и за една от най-амбициозните самолетостроителни стратегии в Азия.

Детайли : Korea Aerospace Industries FA-50 е стилен многоцелеви свръхзвуков реактивен аероплан, който може да поразява земни или въздушни цели с високоточно оръжие или да се употребява за повишение на квалификацията на водачите при прекосяване към изтребители от най-ново потомство.
 Турция тества първия си свръхзвуков военен аероплан. Кои са евентуалните клиенти?
Турция тества първия си свръхзвуков военен аероплан. Кои са евентуалните клиенти?

" Хюрджет " може да се употребява както за образование на водачи, по този начин и за непосредствена поддръжка на сухопътните сили

В основата му е учебно-тренировъчния аероплан T-50. Южна Корея стартира създаването му при започване на 90-те, защото има потребност от по-модерна машина, на която да се приготвят водачите на F-15 и F-16. Част от финансирането идва от Lockheed Martin и по този начин новият аероплан мощно се доближава като настройка и държание във въздуха до F-16. Първият полет е през 2002 година Към него интерес имат и в Съединени американски щати.
 Снимка 622127
Източник:

Междувременно в ход е стратегия по надграждането на качествата на платформата за цели оттатък образованието. Първият сходен модел е TA-50, който може да се употребява и като лек щурмовик. FA-50 е върховото развиване в границите на програмата, като той носи повече гориво, по-мощен мотор и доста по-голям обсег на радара.

Въоръжението на двуместната машина включва 3-цевно оръдие с огромна скорострелност, реактивни снаряди, бомби и разнообразни американски и израелски ракети, измежду които AIM-9 Sidewinder за непосредствен пердах, AIM-120 за пукотевица на по-далечни дистанции, AGM-65 Maverick за обезвреждане на земни цели и Joint Strike Missile за битка с кораби.
 KAAN: С този собствен аероплан Турция заменя F-16
KAAN: С този собствен аероплан Турция заменя F-16

Изтребителят от пето потомство се създава от 7 години

В момента T-50, TA-50 и FA-50 летят във Военновъздушни сили на Индонезия, Ирак, Малайзия, Южна Корея и Тайланд. Възможна е и покупка от страна на Хърватия, която се интересува от учебно-тренировъчен аероплан за преминаващите към Rafale водачи изтребители.

Какво следва: Първата полска машина ще полети за първи път през юли, а месец по-късно ще е в Полша. До края на годината първата партида от 12 броя FA-50 би трябвало да бъде доставена, цялостната численост ще е налична до 2028 година Поръчани са общо 48 броя в границите на огромната военна договорка сред Варшава и Сеул, която включва още съществени бойни танкове K2 и самоходни оръдия K9.

Breaking Defense показва, че първите четирима полски водачи започнаха образование в Южна Корея още през януари, а втора група дойде през април. Така до ноември ще има най-малко 8 готови летци за новите самолети. Сред тях има някогашни водачи на МиГ-29. Тече подготовката и на техническите екипи, ремонтира се и авиобазата, където ще бъдат основани и където ще бъде конфигуриран и симулатор.

От друга страна : Амбициозната стратегия по превъоръжаването на полската войска с съвременно оръжие, в това число - и южнокрейско, е скъпо начинание. Около 9 милиарда $ заем получи Варшава от Сеул и съгласно разнообразни информации се готви втори транш.

" Когато има разминаване сред бюджетите и условията на националната сигурност, финансирането от страна на продавача може да помогне. Така оръжията стигат по-бързо до клиента и не би трябвало да се чака бюджетът му да порасне. С оглед интернационалната обстановка сега, не е изненадващо, че тази процедура се разраства ", разяснява анализаторът от AeroDynamic Advisory Ричард Абулафиа.
 Снимка 622129
Източник:

Да се вършат огромни военни покупки на заем е рисково начинание, само че съгласно специалисти полската стопанска система е в задоволително положително здраве, с цел да може политическото управление да си разреши сходно решение.

Още нещо : Леките бойни реактивни самолети като FA-50 имат доста огромен пазарен капацитет. Машините могат да извършват необятен набор от подготвителни и бойни задания с цялостен набор от съвременно западно въоръжение, като в същото време цената на закупуване и употреба е доста по-ниска от тази на, да вземем за пример, нов F-16.
 Произведеният от Китай и Пакистан JF-17 скоро може да бъде най-използваният военен аероплан в света?
Произведеният от Китай и Пакистан JF-17 скоро може да бъде най-използваният военен аероплан в света?

Той е доста по-евтин от съвсем всеки различен реактивен аероплан от четвърто поколени

Това ги прави добър вид за Военновъздушни сили на страни, които желаят да заменят по-стари западни и руски бойни самолети, употребявани за непосредствена поддръжка на сухопътните войски.

В вероятност машини като двуместния FA-50 могат да играят ролята и на носители и командни самолети при масирани офанзиви с дронове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР