Излезе на специализирания уеб браузър Tor Browser 12.0, в която

...
Излезе на специализирания уеб браузър Tor Browser 12.0, в която
Коментари Харесай

Излезе Tor Browser 12.0: нововъведения и промени

Излезе на профилирания уеб браузър Tor Browser 12.0 , в която са направени редица промени и нововъведения, като едно от главните е прекосяването към ESR версията на Firefox 102 . Да напомним, че този браузър е особено основан, с цел да обезпечава оптимално равнище на анонимност, сигурност и дискретност, като целият трафик минава през анонимната мрежа Tor. Браузърът скрива освен IP адреса на потребителя, само че и всички други данни, които се употребяват за основаването на негов електронен профил за следене в уеб пространството. Предлагат се инсталационни стратегии за Linux, Windows и MacOS. Версията за Android ще се забави още две-три седмици.

За обезпечаването на спомагателна отбрана в новия Tor Browser 12.0 е включена настройката на HTTPS Only , която наложително употребява криптиране при всички уеб сайтове, където това е допустимо. За прекъсване на офанзивите с потреблението на JavaScript и блокиране на употребяваните по дифолт приставки Tor Browser се популяризира дружно с разширението NoScript . За битка с блокирането и мониторинга и проучването на трафика се употребяват fteproxy и obfs4proxy.

За обезпечаването на благонадежден криптиращ канал за среди, където се пробват да блокират Tor, като да вземем за пример в, се оферират различни транспортни способи с потреблението единствено на HTTP пакети , които към този момент няма по какъв начин да бъдат блокирани. За отбрана от следене преместването на потребителя и за цялостното прекъсване определянето на характерните за съответния потребите особености, от браузъра са изключени или лимитирани API WebGL, WebGL2, WebAudio, Social, SpeechSynthesis, Touch, AudioContext, HTMLMediaElement, Mediastream, Canvas, SharedWorker, WebAudio, Permissions, MediaDevices.enumerateDevices и screen.orientation. Изключени са всички способи и благоприятни условия за телеметрия, Pocket, Reader View, HTTP Alternative-Services, MozTCPSocket, „ link rel=preconnect “, модифициране е libmdns.

Основни нововъведения и промени в Tor Browser 12.0:
Осъществен е преходът към кодовата база на Firefox 102 ESR и стабилната версия tor 0.4.7.12. Предоставени са многоезични компилации. Досега за всеки език трябваше да бъде изтегляна обособена версия на инсталационната стратегия. Сега се предлага универсална компилация, в която може да се избере езиковата локала. Големината на многоезичната компилация е към 105 MB

Във версията за Android по дифолт е включен режимът HTTPS-Only, при който всички поръчки, осъществени без криптиране, автоматизирано се препращат към предпазени разновидности на страницата („ http:// “ се заменят с „ https:// “). В десктоп версиите този режим бе заложен по дифолт с излизането на предходното обновяване Преработен е модулът tor-launcher, който започва Tor за Tor Browser Включена е поддръжката на HTTP/2 Push Предотвратено е приключването на данни за локалата посредством API Intl, на информацията за систематичните цветове посредством CSS4 и блокираните портове (network.security.ports.banned) Подготвени са нативни версии за устройствата на Apple с чиповете

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР