Излезе 17-ти поред доклад на ЕК, в който ясно е

...
Излезе 17-ти поред доклад на ЕК, в който ясно е
Коментари Харесай

Крум Зарков от БСП за евродоклада: За 17-и път ЕК ни каза: Опитайте пак!

„ Излезе 17-ти подред отчет на Европейска комисия, в който ясно е маркирано, че няма нито една изпълнена рекомендация от тези, които бяха избрани януари месец. В резултат на това България ще се озове в много непривичната обстановка – да ръководи един съюз, който се съмнява в използването на главен принцип в тази страна – върховенството на правото. На този декор въодушевлението на представителите на ГЕРБ е необяснимо “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков пред публицисти в Народното събрание, представен от пресцентъра на партията.

Според него в отчета ясно е декларирано, че законодателният развой в региона на правораздаването е безреден, незадоволително добре квалифициран, създаващ кавги. „ В този отчет е установено също, че няма резултат в битката с корупцията по висшите етажи на властта “, сподели още Зарков. По неговите думи новият закон е много резервирано коментиран в отчета и Европейска комисия още веднъж се съмнява до каква степен е удачно решението комисията за конфискация да бъде основа на новия антикорупционен орган. „ Поставен е акцент върху ефикасното следствие, което имаме вяра, че няма да се случи с новия закон “, добави националният представител.

„ За 17-ти път Европейска комисия ни сподели: Опитайте отново! Ако в този момент в позитивния подтекст на нашето председателство, ние не успяхме да убедим европартньорите, че сме свършили добра работа, то това не ни кара да сме оптимисти “, сподели още Крум Зарков. Според него работата следва, правосъдната промяна в България не е приключена и това се установи доста ясно от този отчет. „ Този отчет е неуспех! “, категоричен  е Зарков. Зам.-председателят на левицата изясни, че за 10 години няма трайни резултати в битката с корупцията по висшите етажи на властта и това продължава да разяжда нашата страна.

По мотив изказванието на ГЕРБ, че отчетът бил справедлив и нямало нови забележки, Зарков разяснява: „ Европейска комисия към този момент не знаят какво да ни кажат. Той е справедлив – вътре написа, че нито една от рекомендациите, които са ни споделили януари, не е изпълнена “. Народният представител напомни, че януари са били издадени рекомендации и всички политически сили са се обединили към това, че са изпълними и то до края на годината. „ 10 месеца по-късно нито една от рекомендациите не е изпълнена. Какво повече да ни кажат “, акцентира той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР