Излекуваните случаи са 18 907 за последната седмица. За неусложнети

...
Излекуваните случаи са 18 907 за последната седмица. За неусложнети
Коментари Харесай

Министър Ангелов обяви кои мерки остават до 31 януари и кои отпаднат НА ЖИВО

Излекуваните случаи са 18 907 за последната седмица. За неусложнети пациенти, заетостта на болничните кревати, е 54%. В Шумен 85% от леглата са заети, в Бургас - 70%, Ямбол - 64%, 64% са в Сливен и Бургас, 59% в Пазарджик, 57% в Ловеч. На национална база 44% от леглата за пациенти са заети - Велико Търново - 69%, София-град - 68% ". 90 510 са излекуваните от началото на епидемията.
Ако ме питате удовлетворен ли съм от данните - изрично не. Искам българските жители да бъдат здрави и това е задачата на ограниченията, които ще предложим дружно с сътрудниците, които са тук до мен. Това разгласи министър Ангелов по време на постоянния брифинг на Министерство на здравеопазването и Националния действен щаб (НОЩ).

"Нощните заведения, игралните зали и казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали също. Детските градини, яслите и учениците от 1 до 4 клас ще отворят след ваканцията през 2021 година.

Забраните за моловете не престават, с изключение за банки, аптеки, магазините, в които се заплащат сметките на жителите.

Продължава възбраната за събития и конференции. От 1 януари ще отворят театри, галерии, музеи и кина при 30% претовареност. Това са ограниченията, които предлагаме и считаме, че ще продължат да дават резултата, който търсим ", съобщи здравният министър.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР