Излежаващият присъда в затвора опозиционен лидер днес се изправи пред

...
Излежаващият присъда в затвора опозиционен лидер днес се изправи пред
Коментари Харесай

Навални се изправи пред съда по обвинения в екстремизъм

Излежаващият присъда в пандиза опозиционен водач през днешния ден се изправи пред съветски съд, с цел да му бъдат повдигнати нови обвинявания в екстремизъм, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Ако бъде приет за отговорен по новите обвинявания, срокът на лишаването му от независимост може да бъде продължен с десетки години. Съдебното съвещание се състоя в наказателната колония в Мелехово, на към 235 километра източно от Москва, където Навални към този момент излежава присъди с общ период 11 и половина години.

Неговите поддръжници упрекват съветските управляващи, че се пробват да го пречупят в пандиза, с цел да заглушат рецензиите му против президента Владимир Путин. Кремъл отхвърля това.

По информация от правосъдни документи новите обвинявания са свързани с шест разнообразни члена от съветския углавен кодекс, в това число подстрекаване и финансиране на екстремистка активност и основаване на екстремистка организация.

Русия разгласи за противозаконна организацията за акции на Навални, като част от дейности за угнетяване на инакомислието, които започнаха доста преди спора в Украйна и се ускориха след неговото начало, показва Ройтерс.

Миналата седмица един от неговите районни водачи на акции беше наказан на седем и половина години затвор.

В известие, оповестено предишния месец в неговия профил от поддръжниците му, Навални отговори на новите обвинявания с типичната си подигравка. " Е, Алексей, в този момент в действителност загази… Канцеларията на основния прокурор ми даде 3828 страници, в които се разказват всички закононарушения, които съм направил, до момента в който към този момент съм бил в пандиза ". Той добави, че не му е било разрешено да прочете материалите, с цел да разбере какви тъкмо са обвиняванията против него, тъй като отново е изолатора и му е разрешено да има единствено една чаша и една книга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР