Излагането на Китай никога не е било толкова тежко. В

...
Излагането на Китай никога не е било толкова тежко. В
Коментари Харесай

Американските компании могат да намерят излагането на Китай за нарастващо главоболие

Излагането на Китай в никакъв случай не е било толкоз тежко. В продължение на десетилетия на втората по величина стопанска система в света се гледаше като на опция, която не може да се пропусне. В наши дни това се трансформира в обвързване.

Amer Sports е образец за това. Компанията зад тенис ракетите Wilson и парковете Arc’teryx събра по-малко пари от предстоящото от първичното си обществено предложение този месец. Притесненията по отношение на възходящата взаимозависимост от Китай и натрупването на дълг натежаха върху апетита на вложителите към акциите. Около една пета от продажбите на Amer идват от Китай през първите девет месеца на 2023 година по отношение на 8,3 % за цялата 2020 г. 

Да си толкоз тясно обвързван с Китай към този момент не е гъвкавостта, която беше преди. Икономиката му се бори да си възвърне сцеплението. Отношенията със Съединени американски щати остават напрегнати. Нарастващата рецесия с недвижимите парцели, свиващата се демография и растящата безработица измежду младежите подкопават доверието на китайските семейства. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР