Излагането на екрана на смартфона вечер може да доведе до

...
Излагането на екрана на смартфона вечер може да доведе до
Коментари Харесай

Учени: Използването на смартфона вечер причинява безсъние

Излагането на екрана на смарт телефона вечер може да докара до неприятно качество на съня и бодърствуване, открива скорошно изследване от Калифорнийския университет в Сан Франциско.

Изследователите споделят, че синята светлина, предавана от екраните на смарт телефоните, може да затрудни тялото да навлезе в цикъла му на сън, изключително преди лягане, заяви уеб сайтът „ Стъди Файндс “, представен от БГНЕС.
Снимка: iStock
„ Светлината в синия набор, като светлината, създадена от смарт телефон, може да потисне производството на мелатонин, което води до понижена унесеност, затруднено иницииране на съня и невъзстановяващ сън “, съгласно проучването.

За да схванат по какъв начин синята светлина въздейства на режимите на съня, учените са измерили какъв брой часа 653 участници са употребявали смарт телефоните си в продължение на 30 дни. Те открили, че междинното време за целия месец е 38,4 часа (3,7 минути на час), и комбинирали данните с проучване на съня.

Проучването, което взело поради самоотчетената нощна приложимост на смарт телефони, здравната информация и навиците на сън на участниците, стигнало до заключението, че по-голямата приложимост на смарт телефони е обвързвана с по-краткия сън.

„ Тъй като неприятният сън има значими последствия за здравето, е належащо по-нататъшно изследване за определяне на причинно-следствената връзка сред потреблението на смарт телефона и съня. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР