Излъгал, че не контролира сухопътната граница, обявяват данните от вътрешната

...
Излъгал, че не контролира сухопътната граница, обявяват данните от вътрешната
Коментари Харесай

Директорът на Гранична полиция в Бургас Антон Мирков подаде оставка

Излъгал, че не управлява сухопътната граница, афишират данните от вътрешната инспекция

Директорът на Регионална дирекция " Гранична полиция " Бургас комисар Антон Мирков е подал оставка.

Това става повече от два месеца след злополуката на Трапезица, при която рейс с мигранти удари патрулка на Първо РУ-Бургас. В нея починаха двама бургаски служители на реда - Йордан Илиев и Атанас Градев (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Тогава Мирков отхвърли, че носи отговорност за случая и заяви, че в пълномощията му влиза единствено надзор на морската ни граница, което не дава отговор на истината.

Очаква се Министерство на вътрешните работи да оповести данни за вътрешната инспекция, която се прави по случая със гибелта на двамата служители на реда.

Комисар Антон Мирков оглави РДГП Бургас през далечната 2014 година, но се е появил пред публицисти неповече от 2-3 пъти, нормално с прокуратурата и ОД на Министерство на вътрешните работи, когато са отчитали реализирането на взаимна акция. 

Той нито даваше конференции, нито желаеше да приказва по значими за обществото тематики. А мотиви имаше доста - най-малко три огромни мигрантски рецесии и няколко потулени абсурда с негови подопечени. 

Колегата от Българското национално радио Даниела Костадинова се опита на 26 август, на погребението на Йордан Илиев и Атанас Градев, да потърси коментар от комисар Мирков за дейностите на Гранична полиция в нощта на трагичния случай. 

" Отидох при него с ясното очакване за отговори, които обществото чака. И за моя най-голяма изненада чух една неповторимо нагла неистина. Комисар Мирков ми сподели, че той отговарял единствено за морската граница, само че не и за сухопътната. Хвана ме неподготвена, даже се учудих по какъв начин тъкмо са разграничени отговорностите в тази работа, откакто най-големият шеф няма нищо общо с мигрантската вълна. Оказа се, че не е правилно. Комисар Мирков е виновен за дейностите на Гранична полиция в зона от 30 км от бреговата линия. Т.е. - той е виновен и за дейностите на първия, и на втория граничен пост, които не са спрели автобуса-убиец ", написа тогава във фейсбук Даниела Костадинова. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР