Изкуството на театъра бе представено пред децата от режисьора Христо

...
Изкуството на театъра бе представено пред децата от режисьора Христо
Коментари Харесай

Деца създадоха първите си кукли за театър в работилницата Лято в библиотеката

Изкуството на театъра бе показано пред децата от режисьора Христо Симеонов. По занимателен метод той разказаза историята на театъра през вековете и типовете спектакъл. Показа и разнообразни театрални костюми. Разясни ролята на създателя на сюжета, на актьорите, сценографа и режисьорав театралното зрелище.



По традиция участниците в лятната работилница ще приготвят театър, който ще показват пред аудитория в последния ден на „ Лято в библиотеката “- 2024. Христо Симеонов направи кастинг на дребните артисти за тазгодишното зрелище „ Приказни истории “ -по приказки на Андерсен, Братя Грим и Шарл Перо. В рамките напрограмата, всеки ден ще се организират и подготовки, посредством които децата ще развият своите артистични умения и ще се приготвят за спектакъла.

Невероятен интерес провокира и тематичното занятие „ Как куклите оживяват “. Специално готова презентация срещна участниците в работилницата с историята на кукления спектакъл,видовете кукли и методите за водене и игра. Библиотекари показаха къси драматизации с кукли по „ Ние врабчетата “ на Йордан Радичков и „ КосеБосе “ на Ран Босилек.С помощта на майсторката на кукли Светла Илиевадецата създадоха първите си кукли –петрушки, с които ще вземат участие в малко зрелище.

Организаторите на лятната работилница от Република България “Сава Доброплодни “ са подготвили доста забавни занимания и за идващите дни. Продължава и конкуренцията в Детския отдел за най-активен четец през лятната почивка, с най-вече прочетени книги. Имената на най-четящите деца ще бъдат оповестени на специфична гала в първите дни на новата образователна година. Ще бъдат отличени и учебните заведения с най-вече регистрирани читатели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР