Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash пристига

...
Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash пристига
Коментари Харесай

Mr. Brainwash - провокативната фигура на световния уличен арт пазар с първа изложба в София

Изкуството на международния стрийт актьор и режисьор Mr. Brainwash идва за първи път в Източна Европа. С наслаждение и неспокойствие Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 Ви кани на първата по рода си галерия, Brainwash – едно от най-провокативните лица на актуалното изкуство.посветена на новаторския и смел жанр на Mr.

На 8 юни 2022 година /19:00 ч./ Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие ПЪРВАТА галерия на Mr. Brainwash в София!

Mr. Brainwash (истинско име Thierry Guetta) е френски махленски актьор. Той основава своята интернационална известност в Лос Анджелис, където живее от 15 годишен. През 2006 година Mr. Brainwash оставя своята видео камера, с цел да нападна улиците с пшеничена паста, спрейове, четки и кофи с бои, шаблонни изображения и закрепени постери на обичани икони. Дебютира през 2008 година с галерия озаглавена XXL: Животът е хубав (XXL: Life Is Beautiful), която го изтласква на напред във времето в артистичната сцена. Става бързо прочут, когато през 2010 година посредством съдействието си и с Банкси в номинирания от Академията документален филм „ Exit Through the Gift Shop “ взе участие и дава отговор за фотосите на плана. Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink доближава рекордна цена от 100 000 $ в Ню Йорк. Творбата е голямо платно, показващо Chaplin с кофа багра и четка в ръка, обогатена с облика на Мадона и сърце.

Закачлив и занимателен, всяка негова картина е пътешестване през поп културата в страната на чудесата на Mr. Brainwash. Неговите произведения се продават на аукциони, колекционират се на всички континенти и притеглят стотици хиляди гости. Той е основал обложки на албуми и марки като: Мадона, Майкъл Джексън, Кока Кола, Леви’с и други

Слоганите и изреченията играят централна роля в неговите картини. Ключов облик, станал знаков за актьора, е Айнщайн, който държи надписа “Love is The Answer” ( “Любовта е отговора”). Този слоган става източник на ентусиазъм за актьора и неговата аудитория. Друг образец е известният принт на Mr. Brainwash със шимпанзе, което със спрей изписва върху стена - “Follow Your Dreams” ( “Следвай фантазиите си.”)

Изкуството на Mr. Brainwash e доста особено. Той основава своите неповторими творби в смесена техника на скъпа ръчно направена хартия или платно. Неговите картини са цялостни със цветове и положителни трептения. Образите в картините му са известни персони, комични облици, деца, които снимат, или написани послания за поддръжка. Това е и повода за какво изкуството на Mr. Brainwash е по този начин ценено от младежите и за какво хората обичат да влагат в негови творби, както и да декорират своите домове.

Mr. Brainwash е колекциониран от звезди по целия свят - от музиканти до фешън икони. Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиан са закупили негови произведения. Актьори и риалити звезди поддържат актьора, като Мадона и Майкъл Джексън са измежду първите му колекционери.

Mr. Brainwash продължава да бъде иноватор на актуалната арт сцена и с продължаващите му продажби и колаборации с водещите международни марки, няма изгледи да спре!

Следете и, където може да откриете настояща информация за всички арт планове на Vivacom Art Hall.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР