Изкуството е едно от най-великите неща, които човек може да

...
Изкуството е едно от най-великите неща, които човек може да
Коментари Харесай

Картините, които не трябва да гледате никога и призрачните истории зад тях

Изкуството е едно от най-великите неща, които човек може да познава или даже да се занимава. Не всеки може да е художник, артист, реализатор и така нататък, само че не ни пречи да имаме занимание, да сътворяваме нещо с ръцете си. Може да не сте добър художник, само че пък да имате огромен интерес към изобразителното изкуство. Е, в случай че сте почитатели на картините, то евентуално идващите истории и творби ще провокират интерес, тъй като по този начин се случи с нас. Ето кои са картините, от които ще ви побият тръпки и историите зад тях:

Мона Лиза от Айлуърт

Милиони хора желаят да зърнат един от най-големите шедьоври в изкуството, само че малко хора знаят, че съществува още една версия на Джокондата – Мона Лиза от Айлуърт. Някои експертите считат, че също е дело на Да Винчи. Картината е открита в частна сбирка преди повече от век и в този момент е изложена в музея Прадо в Мадрид. Някои хора настояват, че в случай че се взирате няколко минути в тази картина, ще получите сърцетуптене и натрапчиви мисли.

Виж още: Сензационно изобретение: Цял нов свят се крие в ядрото на Земята! 

Измъченият човек

Историята е много забавна, а за нея споделя бабата на Шон Робинсън, която е съхранявала злокобна картина на тавана си в продължение на 25 години. Възрастната жена разказвала, че въпросното произведение била харизано. Художникът, който основал картината, употребявал личната си кръв като пигмент а по-късно се самоубил. Години наред картината била съхранявана на тавана, само че дамата разказвала, че чувала гласове и писъци.

След гибелта на баба си Шон наследил картината. Веднага по-късно Шон почнал да приказва за странна интензивност в дома си, която била злокобно сходна на историите на баба му. Произведението наподобява и на нещо, което би паснало идеално на сюжет в " Досиетата Х "

Виж още: Лъжите, които ни споделяха като деца! " Ще ме схванеш като пораснеш " и още

Портрет на испанския военачалник Бернардо де Галвез

Този портрет е в действителност хубав и забавен за наблюдаване. Не наподобява въобще нереален и се намира в хотел Галвез в Галвестън. Казват, че е отлично място за феновете на призрачни истории. Портретът е толкоз реален, че посетители настояват, че генералът се взира в тях... даже когато вървят. Вероятно фотографията ми до този портрет няма да стане, тъй като всички фрагменти се развазвали.

Възпротивените ръце

Творбата е дело на калифорнийския художник сюрреалист Бил Стоунхъм и се споделя " Hands Resist Him ". Картината е нарисувана през 1972 година, и се приема за една от най-зловещите в света. Той употребявал снимка, на която позирал с по-малката си сестра пред родния им дом в Чикаго. На картината виждаме момче с и кукла с човешки растеж, които са застанали пред стъклена врата, зад която се виждат детски ръчички. Авторът е разказвал, че вратата е визията му за разграничителната линия сред действителния свят и света на сънищата, а куклата е проводник, който може да преведе момчето през този свят. Твърди се, че първият изкуствовед, който видял и оценил произведение, скоро по-късно умрял.

Някои хора считат, че картината въздейства мощно на душевен неуравновесени хора, които припадат или избухват в плач, до момента в който я следят.

След време картината се озовала в дом, където имало 4-годишно момиченце. Една нощ детето изтичало в спалнята на родителите си с изказванието, че децата на картината се бият. Случката се повторила на идната вечер, само че този път момиченцето твърдяло, че децата са зад вратата.

Луцифер

Следващото произведение е на Франц декор Щук и може да бъде прегледана от всеки един от нас. Творбата се намира в Националната художествена изложба " Квадрат 500 " и е несъмнено една от най-впечатляващите в сбирката. Творбата е много известна, а в Instagram има доста фотоси с нея. Историята на картината стартира в края на XIX век, когатое закупена от ателието на Щук в Мюнхен през 1891 година от княз Фердинанд за дворцовата сбирка в София. На 25 декември 1930 година цар Борис III я предава на Народния музей.

Говори се, че картината била една от най-любимите на Фердинанд. Картината е в действителност поразителна и човек би трябвало да я види най-малко веднъж. Твърди се, че придворните в двореца били ужасени от падналия ангел, а някои считат, че декор Щук бил един от обичаните художнизи на Хитлер. Не е известно да са се случвали странни неща към картината, само че изображението единствено по себе си е много страховито. В момента картината е част от галерия в Рим.

Изображение: https://www.instagram.com/anguishedmanofficial/, iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР