Изкуството да разказваш големи истории в малки кутии, заместител на

...
Изкуството да разказваш големи истории в малки кутии, заместител на
Коментари Харесай

Театър в кутия събира артисти от два континента в София и Бургас

Изкуството да разказваш огромни истории в дребни кутии, сурогат на обичайна сцена, ще покажат актьори от два континента в границите на първия интернационален фестивал на театралната миниатюра „ Театроскоп “. Нестандартните постановки ще привлекат дребни и огромни в столичния Гранд хотел София на 15 и 16 юни, и в районна библиотека „ П.К. Яворов “ в Бургас на 18 и 19 юни. Организатор на събитията, които във всеки град ще събират аудитория от 17 ч до 22 ч, е Театър „ Art Land”.

„ Фестивалът ще показа техниката Cajа Lambe, Lambe, или какво съставлява театърът в кутия. Това е импресия, театрална обстановка или история, показана в дребна театрална кутия, с дребни кукли и предмети, съпроводени от музика, осветяване и други театрални резултати. Всяко зрелище е за един фен и с дълготрайност от 3 до 5 минути. “, споделя, режсисьора Мария Банова, която стои зад обичани детски спектакли на Art Land като „ Писмо до дядо Коледа “ и от години посвещава дребните в магията на ръчно направените кукли с креативните си ателиета.



В „ Театроскоп “ присъединяване ще вземат артисти от Лима, Барселона, Копенхаген, Бургас и София. В рамките на всеки от фестивалните дни, ще бъдат показани по 8 миниатюри в кутии с разнообразни тематики. Достъпът до събитията ще се случва на кръговиден час – в 17, 18, 19, 20 и 21 ч, против цена на билет от 13 лева за един мини театър или 60 лв. за всичките кутии. При закупуване на пропуща фенът самичък дефинира часа на влизане, като е целесъобразно да отдели най-малко 30 минути, с цел да се наслаждения оптимално пълноценно на прекарването.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР